Sprema se bosansko-hrvatski tandem iz snova: Džeko prvi adut, a drugi pravo iznenađenje!

Počeli su pregovori

Sprema se bosansko-hrvatski tandem iz snova: Džeko prvi adut, a drugi pravo iznenađenje!

Admin Čaušević

Edin Džeko je potpisao za Fenerbahce prije nekoliko dana, a istanbulski velikan je krenuo u potragu za dovođenjem još nekoliko zvučnih imena kako bi u novu sezonu ušli sa što jačim imenom.

Izgleda da su se u Fenerbahceu fokusirali uglavnom na dovođenje igrača sa prostora bivše Jugoslavije pošto se Kanarinci dovodu vezu sa nizom poznatih lica.

Posljednje u nizu je ono Ante Rebića, zapostavljenog napadača Milana koji više nije u ozbiljnim planovima trenera Silvija Piolija.

Vijesti s Apenina govore da su pregovori između Milana i Fenerbahcea otvoreni, ali da prva ponuda bivšeg turskog prvaka nije dovoljna.

Do kraja prijelaznog roka je ostalo još mnogo vremena te će se Turci vratiti s novom i znatno povoljnijom ponudom kako bi doveli 29-godišnjaka.

Oglasi

Splićanin je prošle sezone skupio 23 nastupa u Seriji A , imao je problema sa povredama, a priliku je uglavnom dobijao sa klupe.

Generalni je dojam da Pioli više ne računa na njegove usluge ozbiljno kao što je to bio slučaj ranije što će Fenerbahce pokušati iskoristiti i dovesti ga u svoje redove.

Podsjećanja radi, Turci su još bacili oko na Seada Kolašinca kojem ističe ugovor s Marseillom na kraju sezone i nadaju se da će Džeko biti ključni adut u dovođenju lijevog beka.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Pokušat će Fenerbahce dovesti i dvojicu hrvatski reprezentativaca. Odavno na meti imaju golmana Dominika Livakovića te univerzalca Ivana Perišića koji je spreman otići iz Tottenhama.

Fenerbahce je ušao u desetu godinu bez osvojene titule, a predsjednik Ali Koc u svoju posljednju godinu mandata pa zato i nije čudo zašto je ovaj milioner zavukao ruku u džep.

Top Komentari

Amaru
Mislim da ce doticni novinar dozivit erakciju nakon klocovog debija, nacija kojoj je najveci uspjeh "prdez amre kloc"
1 0
rabodimis
A da odmorite malo sa Fenerbahcetom i Dzekom ? Nismo ba u Turskoj da nas lomite svakodnevno sa njihovim prvenstvom. Ako je Dzeko odbio arape za tolike pare mogao je i turke pa u zelji da zavrsi karijeru, kad mu vec ne trebaju pare. Uopste mi nije jasno odakle vam ovoliko odusevljenje zbog turske lige, ko oni su nakav kvalitet a ne skupa penzionerska liga..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi