Galata htio odgovoriti Feneru ponudom za Lewandowskog, u Barceloni se samo nasmijali

Mizerna ponuda

Galata htio odgovoriti Feneru ponudom za Lewandowskog, u Barceloni se samo nasmijali

Eldar Ganibegović

Fenerbahče napravio je sjajan posao i doveo Edina Džeku. Rivalski Galatasaray je htio odgovoriti na to dovođenjem Roberta Lewandowskog, ali su Barceloni poslali mizernu ponudu.

Iako je do početka ljetnog prijelaznog roka ostalo još sedam dana, već stižu neočekivane, a ponekad i smiješne informacije o potezima jakih i bogatih klubova iz nešto manje prestižnih liga.

Tako je i u Turskoj, gdje su se čelnici Galatasarayja poslali ponudu za Roberta Lewandowskog, ali nije bilo promil šanse da se ona prihvati.

Prema pisanju Gazete Vatan, razgovori o potencijalnom prelasku Lewandowskog u Galatasaray trebali su započeti ovih dana. To ima veze s potencijalnim planovima Barcelone, u koje je teško povjerovati.

Navodno Joan Laporta odlučio je pomladiti momčad i oprostiti se od iskusnih igrača, koji ne samo da možda neće biti snaga momčadi u budućnosti, već primaju i vrlo visoke plate.

Također je teško povjerovati u iznos transfera koji je 23-struki prvak Turske trebao ponuditi Barceloni. Riječ je o devet milijuna eura.

Oglasi

Ujedno, veći problem Turcima je plata Lewandowskog. Sedam miliona eura godišnje, međutim, plata se od novca sponzora koji u klub žele dovesti svjetsku zvijezdu.

Jasno je da od ovog posla neće biti ništa i da će Robert Lewandowski i predstojeće sezone nositi dres Barcelone.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjetimo, Lewandowski je još ranije odbio jednu ponudu iz Saudijske Arabije tešku čak 150 miliona eura godišnje. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
I ne vrijedi više....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi