Nastaje tim za najveće domete sastavljen od Vatrenih i Zmajeva: Završavaju se čak tri transfera...

Žele titulu nako deset godina

Nastaje tim za najveće domete sastavljen od Vatrenih i Zmajeva: Završavaju se čak tri transfera...

Admin Čaušević

Na granici Azije i Evrope formira se tim koji će u novoj sezoni imati najveće moguće ambicije s ciljem da se osvoji titula prvaka koja se čeka još od 2014. godine što je predugo za klub takve reputacije.

Jedan transfer je završen i ozvaničen, preostala je realizacija još tri kako bi se formirao tim čiji će nositelji igre biti bh. i hrvatski reprezentativci.

Edin Džeko je stigao, potpisao je dvogodišnji ugovor i zadužio broj 9. Dijamant će u najmanje dvije sljedeće sezone predvoditi napad Fenerbahcea. 

Naredni koji bi trebao stići je Sead Kolašinac, iskusnom defanzivcu ističe ugovor sa Marseilleom i bit će slobodan u izboru nove sredine.

Turski mediji pišu da je navodno Džeko kazao da će učiniti sve da nagovori Kolašinca da potpiše za slavni turski klub. 

Oglasi

Istovremeno Fener radi na dovođenju i dvojice hrvatski reprezentativaca. Priča oko Dominika Livakovića je aktuelna od ranije, dok je sada u igri i Ivan Perišić.

Pregovori sa Perišićem koji želi da napusti Tottenham su uveliko u toku i njegov dolazak u Istanbul bi sigurno predstavljao veliko pojačanje.

Livaković se etablirao kao jedan od najboljih svjetskih golmana, ali se može dovesti za cifru od 10 miliona eura i to će istanbulski Kanarinci nastojati iskoristiti. 

U Fenerbahceu su umorni da gledaju kako Galatasaraya, Bešiktaš pa i Trabzonspor slave titulu te su odlučili da u predstojećoj sezoni idu na sve ili ništa. 

Dokaz tome je i ogromna plata koju će imati Edin Džeko, Dijamant će bez bonusa imati zagarantovani iznos od 4.2 miliona eura. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, Fener će u novoj sezoni igrati i Konferencijsku ligu što znači da Džeku u novoj sezoni čekaju utakmice na tri fronta. 

Jedan od primarnih ciljeva u narednom periodu će biti rješavanje i pitanje trenera pošto je sa klupe otišao karizmatični Jorge Jesus. 

Top Komentari

Convicts
Koji crni zmajevi grdne rane.
0 0
Vrbaski
Klocspor
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi