Hajduk i Tottenham mu sada traže novi klub: Da li je Vušković nakon rekordnog transfera pogriješio?
Skrenuo pažnju sjajnim igrama u juniorima Hajduka

Nije se naigrao, ali veoma je mlad

Hajduk i Tottenham mu sada traže novi klub: Da li je Vušković nakon rekordnog transfera pogriješio?

S. Mlaćo

Nakon što su Hajduk i Tottenham dogovorili tranfer mladog Luke Vuškovića, odlučeno je da on ide na posudbu u Poljsku.

Vušković se priključio poljskom Radomiaku gdje se nalazi na posudbi od zime. Podsjetimo, Tottenham je ovog velikog talenta platio 11 miliona eura, što je bio rekordni transfer za splitski klub.

Vušković je prvoj utakmici upisao 26 minuta, da bi u naredne četiri minutaža bila manja.

On bi se trebao početkom 2025. godine priključiti Tottenhamu, odnosno tada će postati punoljetan. Engleski mediji navode da Hajduk i Tottenham već sada traže novi klub za mladog defanzivca.

Žele da to bude klub u kojem će imati odlične uslove da napreduje, te prije svega kvalitetnu minutažu i kako bi što spremniji došao u Englesku.

"Veliki su planovi za Vuškovića. Tottenham i Hajduk zajedno rade da se pronađe novi klub. Žele ga sklonuti iz Poljske i omogućiti klub sa većom minutažom, sve kako bi što spremniji bio u Engleskoj", navodi Tottenham News.

Oglasi

Zanimljivo da je Vušković imao i ponude PSG-a, te Manchester Cityja, ali se na kraju odlučio za odlazak u London.

Da li je sada pogriješio odlaskom u Poljsku, vjerovatno se može raspravljati. Nije to bilo baš po planu, pa će sada u nove izazove.

Ipak, najbolje je prošao Hajduk koji je ostvario rekordan transfer.

Splićani su izgubili dragulja, ali dobili sjajan novac. Do sada je najveći transfer prije toga bio onaj Nikole Vlašića koji je 2017. u Everton prešao za 10,8 miliona eura, dok je za 7 miliona eura Blackburnu 2009. Nikola Kalinić prodan.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Hajduk je trenutno u borbi za prvaka u HNL-u, no bit će to veoma teško ostvariti Splićanima.

Rijeka igra sjajno i drži lidersku poziciju, a Dinamo je na trećem mjestu uz utakmicu manje. Upravo dva naredna meča Hajduk igra protiv Dinama. Prvi je u prvenstvu 30.03., a drugi u Kupu za samo par dana. Oba meča se igraju na Poljudu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi