Prije dva mjeseca platili ga 45 miliona eura, jučer odbio pružiti ruku treneru i sam sebe "ukopao"

Bezobrazluk Gordona mnoge razočarao

Prije dva mjeseca platili ga 45 miliona eura, jučer odbio pružiti ruku treneru i sam sebe "ukopao"

E. Čaušević

Newcastle je jučer u gostima nakon preokreta uspio da pobijedi Brentford sa 2:1 i nastavi koračati ka plasmanu u Ligu prvaka. No, glavna tema nakon ove utakmice je Anthony Gordon koji je žustro reagovao nakon što ga je Eddie Howe izveo iz igre i čini se da je on tim stavio tačku na svoju karijeru u Newcastleu.

Ekipa sa St. James Parka uspjela je nakon sjajnog preokreta u drugom poluvremenu da porazi Brentford koji je u finišu prvog dijela došao do 1:0 kada je Toney pogodio iz penala.

No, početkom drugog poluvremena Svrake dolaze do izjednačenja. U centru pažnje bio je golman domaćeg tima Raya koji je postigao autogol za 1:1 i u potpunosti vratio goste u meč.

Do potpunog preokreta i pobjede Newcastle je stigao u 61. minuti. Wilson je bio asistent, a pogodak vrijedan velika tri boda za goste sa St. James Parka postigao je Alexander Isak.

Međutim, ono što je obilježilo utakmicu stadionu Brentforda bio je detalj iz 95. minute kada je trener gostiju odlučio da napravi posljednju petu izmjenu i glavni cilj bio mu je da "ukrade" još malo vremena u sudijskoj nadoknadi.

Howe je odlučio da na teren pošalje Ritchieja, a iz igre je izveo Anthonyja Gordona koji je na teren ušao na startu drugog poluvremena umjesto Murphyja.

Oglasi

Gordon je bio bijesan kada je vidio da je on taj koji izlazi s terena iako je utakmica tada prakitčno skoro bila završena. Njemu se nije svidjelo što je Howe odlučio da ga izvede i to mu je jasno dao do znanja.

Odbio je da pruži ruku svom treneru nakon izmjene i jasno je pokazao koliko je ljut i razočaran, a Howeu se takva reakcija uopšte nije svidjela.

Engleski mediji pišu da je Gordon ovim potezom stavio tačku na svoju karijeru u Newcastleu u koji je stigao prije svega nekoliko mjeseci iz Evertona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle je ovog 22-godišnjaka platio čak 45 miliona eura i od njega se mnogo očekuje, ali ovakvim ponašanjem razočarao sve u klubu. Od dolaska u Premiershipu je odigrao sedam mečeva, ali samo dvije je počeo od prve minute.

Gordon važi za veliki potencijal u engleskom fudbalu, ali na ponašanju očito mora još da poradi. U Newcastleu ionako nisu zadovoljni njegovim igrama otkako je stigao u tim, te navodno već je odlučeno da će na ljeto ići negdje na posudbu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti