Agent slavnog francuskog napadača večeras sletio u Istanbul

Mijenja tim

Agent slavnog francuskog napadača večeras sletio u Istanbul

Edmir Škorić

Mnoge velike fudbalske face odlučile su se napustiti klubove iz liga petica, pa karijeru nastaviti u Turskoj, što je očito slučaji sa francuskim napadačem.

Fenerbahče i Galatasary vode žestoku bitku za titulu u ovoj sezoni, te su se obje ekipe značajno pojačale. Iako su još ljetos dovodile vrhunske igrače, koriste i zimsku pauzu da se pojačaju.

Feneru je stigao iskusni stoper Leonardo Bonucci koji bi trebao ubrzo zvanično postati član ovog tima, dok se i dalje očekuje dolazak bh. reprezentativca Radeta Krunića iz Milana.

A jedan od velikana, Fener ili Galata, mogao bi biti jači za napadača iz Manchester Uniteda. Naime, prema turskim izvještajima, agent napadača Anthonyja Martiala stigao je u grad na Bosforu.

Očito će doći do pregovora i vrlo je izvjesno da će Martial karijeru nastaviti u turskoj Superligi, iako nije poznato u kojem klubu. Bilo je ranije pisanja da trener Ismail Kartal želi još jednog sjajnog napadača koji bi olakšao posao Edinu Džeki.

Oglasi

Martialova budućnost u Unitedu je dovedena u pitanje, jer njegov ugovor ističe na ljeto. Kako nije igrao dovoljno, a ima visoka primanja, nije isključeno da obje strane žele da se raziđu već sada.

Realna je opcija da Martial ode na posudbu, pa da na ljeto bude prodan, a postoji takođe mogućnost da za neki manj iznos United proda svog fudbalera.

Francuz je bio jedan od najsjajnijih mladih talenata svjetskog fudbala kada je United osigurao njegov potpis, ali njegova karijera do sada nije išla po planu.

Sa samo jednim golom iz pet startnih utakmica u Premier ligi ove sezone, 28-godišnjak ne ispunjava očekivanja, pogotovo kada uzmete u obzir da je jedan od najplaćenijih na Old Traffordu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Slična je situacija je bila i sa Jadonom Sanchom, koji je na kraju otišao na posudbu u Borussiju Dortmund, gdje je i igrao prije prelaska u Manchester.

Kao i u slučaju Martiala, ni Englez nije imao povjerenje Erika ten Haga, a za razliku od Francuza, on je u potpunosti bio isključen iz tima, dok je Martial tu i tamo dobijao šansu da zaigra, makar to bilo u riješenim ili nevažnim mečevima.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Agent tajne sile
0 0
muha
Martial ti je slavni napadac?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti