U cijeloj situaciji njemu je najteže, no čini se da su Atletico i Barcelona blizu rješenja
Foto: T. Hebib

Griezmann u nezavidnoj poziciji

U cijeloj situaciji njemu je najteže, no čini se da su Atletico i Barcelona blizu rješenja

E. Ganibegović

Već je druga sezona u kojoj je član Atletico Madrida kao posuđen igrač iz Barcelone Antoine Griezmann.

Kada ga je uzeo na posudbu iz Barcelone 2021. godine, Atletico se obavezao kupiti Griezmanna za 40 miliona eura 2023. ako bude igrao najmanje 45 minuta u najmanje 50 posto utakmica.

Ove sezone od osam susreta Grizmann je startao samo u jednom, a u ostalih sedam je na teren ulazio nakon 60. minute.

Francuz je prošle sezone bio glavni igrač Atletica i u 85 posto utakmica bio je starter, odnosno u 33 od 39, tako mu je ove sezone Atletico bio odlučan ponuditi manje od 15 posto minuta kako Barceloni ne bi platio 40 miliona eura.

To bi značilo da bi se igrač morao vratiti u Barcelonu i imao bi enormno visoku platu, a već se na Camp Nouu pokazao kao popriličan promašaj. Dakle, svima je u interesu da se stvari brzo razjasne između Barcelone i Atletica.

Barcelona je bila odlučna žaliti se sudu nakon što je shvatila prevaru koju je pokušao Atletico. Kako bi izgledao voljan pronaći rješenje, klub iz Madrida dao je prvu ponudu od 20 miliona eura za Francuza. 

Katalonci su to odbili, a Atletico Madrid je nastavi po svom i činilo se da će se sve zaista završavati na sudu. 

Sada, međutim, španski AS objavljuje da se čini da su najnovije rasprave zadovoljile sve. Barcelona je shvatila da je sklopila loš posao i da bi mogla izgubiti proces, pa je postala popustljivija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bilo kako bilo, Barceloni trenutno ne pada na pamet da vrate Griezmanna i daju mu platu od 20-ak miliona eura na godišnjem nivou.

Atletico bi platio 25 miliona eura, a još 10 miliona platio bi u vidu bonusa. Za sada ti bonusi nisu utvrđeni, ali samo je pitanje vremena kada će se riješiti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1647539682
Boli njeg kita
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi