Griezmann ismijavao ljude iz Japana? Nismo dugo čekali da se sam oglasi

Optužili ga za rasizam

Griezmann ismijavao ljude iz Japana? Nismo dugo čekali da se sam oglasi

E. Škorić

Francuska je bila jedan od glavnih favorita za osvajanje Eura, ali aktuelni svjetski prvaci morali su da čestitaju Švicarskoj u osmini finala i da se vrate kući.

Nakon što su ispali od Švicaraca na penale, nastao je pravi raskol među igračima francuske reprezentacije, a u prilog im ne idu i neke stvari koje su se pojavile u medijima.

Na društvenim mrežama se pojavio video kako Ousmane Dembele ismijava radnike u jednom hotelu koji samo časno i pošteno obavljaju svoj posao kako bi udovoljili prepotentnoj zvijezdi Barcelone.

Uposlednici hotela su pokušavali riješiti problem s televizijom u hotelskoj sobi. Oni su tražili način da detektuju problem, a Dembele je sve to iskoristio za njihovo ismijavanje. Ovaj 24-godišnjak je komentarisao njihov izgled, jezik kojim pričaju i porijeklo. Sluteći prema izgledu radi se o osoboma koji dolaze iz Azije.

Zajedno s njim bio je i Antoine Griezmann, koji je takođe optužen za rasizam zbog ismijavanja osoblja iz Azije, bez obzira što se radilo o videu koji je nastao još 2019. godine tokom Barcine turneje u Japanu.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Griezmann se danas oglasio kako bi rekao da to nema nikakve veze s rasizmom.

"Oduvijek sam bio protiv bilo kojeg vida diskriminacije. U posljednjih nekoliko dana neki ljudi su me željeli predstaviti kao čovjeka kakav nisam. Čvrsto opovrgavam optužbe na moj račun i izvinjavam se ako sam uvrijedio svoje prijatelje i ljude iz Japana", napisao je Griezmann na Twitteru.

Top Komentari

BogatiDijasporac
Covjekoliki majmun ismijavao najinteligentniju rasu na svijetu? Vrhunac idiotizma.
8 0
velaMo
Ma dajte Francuzi i rasizam . Na to se automatski pridodaje malim nacijama ,gdje će oni pa imaju 95% Afrike u repki
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi