Konferencijska liga: UEFA dala povjerenje još jednoj bh. sudačkoj postavi

Antoni Bandić i ekipa u Litvaniji

Konferencijska liga: UEFA dala povjerenje još jednoj bh. sudačkoj postavi

Eldar Ganibegović

Irfan Peljto je najbolji bh. sudija i uživa veliko povjerenje UEFA-e, koja je sada povjerenje dala još jednoj bh. sudijskoj postavi koja od 18 sati dijeli pravdu u Konferencijskoj ligi.

Godinama unazad sve veće povjerenje UEFA-e imaju Irfan Peljto i njegovi pomoćnici Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo.

Od naredne sezone će Peljto biti u elitnoj kategoriji sudija, što je svakako veliki napredak kako za njega, tako i za ostale bh. sudije.

Sarajlija je sigurno otvorio vrata UEFA-e drugim bh. sucima, pa je tako krovna kuća evropskog fudbala povjerenje dala Antoniju Bandiću i njegovoj ekipi.

Naime, večeras od 18 sati se na Marijampoles sporto centro stadionu u Litvaniji sastaju domaći FK Panevezys i moldavski Milsami, a upravo će Bandić biti glavni sudija ovog meča.

Oglasi

Aleksandar Smiljanić i Arnel Novalić će biti pomoćnici Antoniju Bandiću, dok je kao četvrti sudija za meč u Litvaniji delegiran Mateo Musa.

Radi se o prvoj utakmici prvog pretkola Konferencijske lige i ovo je sigurno Bandiću i ekipi sjajna prilika da se pokažu pred UEFA-inim delegatom.

Ovo će Bandiću inače biti prva utakmica koju će suditi u kvalifikacijama jednog od tri UEFA-ina takmičenja.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Prethodno je sudio na tri prijateljske utakmice mlađim selekcijama Bosne i Hercegovine, a u martu ove godine sudio je i dva meča kvalifikacija za EURO za igrače do 17 godina. 

U Premijer ligi BiH je dobro poznato ime i do sada je odsudio 71 utakmicu, pokazao 414 žutih, 23 crvena kartona i 24 puta pokazao na bijelu tačku. 

Top Komentari

Mujci
A ko ovom LOPINI da da sudi u eliti majko draga????
0 0
Slana_carsija
Ja mislio Milos Gigovic i Sabrija Topalovic
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi