Htjeli su od Cityja kupiti Edina Džeku, a 10 godina kasnije ponovo ga pokušavaju dovesti!
Edin je ove sezone u dresu Intera sjajan, a u domaćem prvenstvu postigao je šest golova, od čega dva danas Atalanti u važnoj pobjedi

Tottenham opet u igri

Htjeli su od Cityja kupiti Edina Džeku, a 10 godina kasnije ponovo ga pokušavaju dovesti!

Edmir Škorić

Engleski Tottenham zainteresovan je za dovođenje Edina Džeke na ljeto, pišu mediji u Italiji. Reprezentativcu Bosne i Hercegovine tada ističe ugovor s Interom, pa bi mogao bez odštete da promijeni sredinu, ali pitanje je kave planove imaju njaprije on, a potom i čelnici Intera.

Džeko se primiče 37. godini, ali igra kao u svojim najboljim danima. S dva pogotka je danas donio Interu veliku pobjedu nad Atalantom (3:2) u Bergamu i trenutno je na šest pogodaka u Seriji A te ima i tri asistencije.

Osim toga, Edinu dobro ide i u Ligi prvaka, gdje je postigao tri gola i upisao jednu asistenciju, čime je uveliko doprinio da klub prođe grupu smrti s Bayernom i da obezbijedi nastup u proljeće protiv Porta u osmini finala.

Na pitanje da li je iznenađen svojom dobrom formom, Edin je novinaru nakon utakmice kazao: "Radim ovo više od 15 godina, tako da nisam iznenađen".

Džeko ima ugovor s Interom do juna 2023. godine. On je kazao da daje sve od sebe i da želi da ostane, ali nije sve na njemu. Klub planira da mu produži saradnju uz manju platu od trenutnih pet miliona eura po sezoni.

U međuvremenu, mnogima je primamljiv reprezentativac BiH upravo zbog činjenice da postaje slobodan, a i unatoč tome što će tada imati 37 godina, pokazuje da može i dalje da igra na visokom nivou.

Oglasi

Prema posljednjim pisanjima medija u Italiji, Tottenham razmišlja o dovođenju Džeke. Tačnije, to je plan trenutnog menadžera Antonija Contea. Smatra da bi Džeko bio savršena zamjena za Harryja Kanea, koji je navodno spreman za put u Minhen i potpis za Bayern na ljeto.

Bosanac je u karijeri postigao nevjerovatnih 236 ligaških golova. Odlazak u Englesku mu ne bi bio nepoznanica jer je ranije u karijeri igrao za Manchesater City i odigrao je veliku ulogu u onom nevjerovatnom povratku protiv QPR-a koji je Cityju donio titulu.

Detalj sa meča koji je odigran 28. avgusta 2011. godine i kada je Edin na stadionu Tottenhama zabio čak četiri gola

Osim u Cityju, Džeko je igrao još u Njemačkoj za Wolfsburg, a u Italiji prije Intera bio je član Rome. Na početku karijere je iz Željezničara otišao u Teplice. Najznačajniji je nogometaš kojeg je ova zemlja ikada imala i naravno ostaće velika praznina u našem timu onog dana kada odluči da se oprosti.

Što se tiče Tottenhama, klub je trenutno četvrti s 29 bodova i pokušava da izbori Ligu prvaka u jakoj konkurenciji. Conteu kao i Džeki ugovor ističe na ljeto, ali vjeruje se da postoji obostrani interes da se produži saradnja na dugoročno.

Conte nastavlja da kroji planove za narednu godinu i uveliko razmatra mogućnost dovođenja novog napadača koji bi naslijedio Kanea. Po svemu sudeći, jedan od glavnih na toj listi želja biće upravo Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, i dalje se smatra da je ostanak u Interu njegov prioritet i da je to realnija solucija, mada bi zaista bilo dobro vidjeti ponovo Edina u najjačoj ligi na svijetu. Interesantno, Džeku je Tottenham pokušavao da dovede još 2013. godine, dok je bio član Cityja, gdje se borio za minute u jakoj konkurenciji sa Sergijom Aguerom, Tevezom i Balotellijem.

I da, vrijedi još jednom da se podsjeti da je Džeko svojevremeno u dresu Cityja Tottenhamu postigao četiri gola u 5:1 pobjedi. Taj meč se igrao na bivšem White Hart Laneu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Razbolje se sultan, sulejmane aman, aman padisa, sedmog dana sehri ramazana aman, aman ramazana, pitao ga sin ibrahim beg aman ibrahim beg, oh moj babo sultan sulejmane aman, aman sulejmane, jel ti zao babo umrijeti aman , aman umrijeti, jel ti zao carstva istanbula aman, aman istanbula. O moj mladi sine ibrahime aman, aman ibrahime, nije meni zao umrijeti aman, aman umrijeti, nit mi zao carstva nit stambula aman, aman istambula, VEC MI ZAO SARAJ BOSNU OSTAVITI AMAN BOSNU OSTAVITI!!!! Zivjeli svi moji Bosanci I Hercegovci!
3 1
DOKTOR_GAZ_
Valalo bi DZEKSONA u TOTTENHAMU gledati, kako trpa malog AR567ALA..ajdee EDINEEE..
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi