Čovjek se ponekad zapita ima li VAR ikakvog smisla u Engleskoj?

Nevjerovatna odluka sudija

Čovjek se ponekad zapita ima li VAR ikakvog smisla u Engleskoj?

Midhat Šljivak

Tottenham i Leeds trenutno u Londonu igraju meč 16. kola engleskog Premiershipa, a u ovom meču već sada glavnu ulogu ima sudija Michael Salisbury, kao i VAR soba.

Tottenham je protiv Leedsa izjednačio u 26. minuti meča pogotkom Harryja Kanea, ali o ovom pogotku će se dugo pričati.

Nakon kornera golman Leedsa Illan Meslier je uspio izbiti loptu iako su ga dvojica fudbalera Spursa unijela u gol-

Međutim, sudija Salisbury nije reagovao. On je smatrao da je u ovom duelu apsolutno sve čisto i da prekršaja nema.

VAR soba također nije reagovala. Tottenhamu je priznat pogodak usprkos brojnim protestima fudbalera Leedsa koji su tražili prekršaj.

OVDJE pogledajte ovu zaista bizarnu situaciju iz koje je tim Antonina Contea stigao do izjednačenja.

Oglasi

VAR je u Engleskoj od uvođenja donio mnogo problema. Dosta je bilo nevjerovatnih odluka, ali ovakve stvari su zaista pretjerivanje.

Nekada se treba zapitati ima li VAR uopšte smisla u Engleskoj?

Zaista je nevjerovatno da sudije priznaju pogotke nakon duela koji bi u 99 posto slučajeva završio kao prekršaj nad golmanom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, očigledno je da Salisbury i njegova ekipa u VAR sobi nisu takvog mišljenja i za njih je ovo samo običan duel bez obzira što je golman ometan.

Top Komentari

King_Kenny
...nista novo,najgore i najkorumpiranije sudije na svijetu...evo cist penal na Salahu u 63.minuti,covjek ide 1 na 1 sa golmanom,povlacenje sa ledja,ali penala ni na vidiku...sreca pa vode 3:1...
0 2
krems_krems12
Ako ti sudi Luka Bilbija ovo je faul nad golmanom i crveni karton!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi