Antonio Conte izjavom potpuno ponizio igrače Tottenhama?

Ili je ipak samo brutalno realan?

Antonio Conte izjavom potpuno ponizio igrače Tottenhama?

E. Ganibegović

Italijanski stručnjak Antonio Conte u novembru prošle godine sjeo je na klupu Tottenhama.

Tim je vodio na ukupno 16 utakmica u svim takmičenjima, zabilježio devet pobjeda, tri remija i četiri poraza.

Za vikend je njegov tim s 2:0 poražen od gradskog rivala Chelseaja s 2:0 i to je bio prvi poraz Tottenhama u Premiershipu otkada je trener Antonio Conte.

Iako je Chelsea aktuelni prvak Evrope, mnogima baš i nije tako jednostavno pao poraz od Plavaca, a Conte je izjavama po ko zna koji put pokušao da skine pritisak sa svojih igrača, pa i da smanji očekivanja navijača Spursa.

Sad je možda malo i pretjerao.

"Da bi bio važan tim, moraš imati važne fudbalere. Tottenham je jako daleko od toga, usudit ću se i reći ću čak i godinama daleko od toga", rekao je Conte i na taj način ponizio svoje fudbalere ili ipak samo bio potpuno i brutalno realan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham se nalazi na sedmom mjestu u Premier ligi s 36 bodova i u borbi su za četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Trenutno je četvrti Manchester United koji ima dva boda više od Spursa, ali i dvije utakmice više.

Tim Antonija Contea u igri je i za trofej u FA Cupu, gdje se u šesnaestini finala susreću s Brightonom.

Top Komentari

Sars33
Sta je pogrijesio? Jel treba da lik zaobilazi istinu? Da nije tako Tottenham bi osvojio bar nesto... i jesu kao tim los, dobri igraci i sve...Kane, Son, Loris... dobri stvarno igraci ali im se ne da, svake godine su inace na 5-6 mjestu. Jedva se izbore i za Europa Ligu... Arsenal daleko bolji od njih
2 2
Eno30
Engleska liga je postala veliki biznis ako hos da nesto osvojis moras imati dobrog trenera i dobar dzeb. Arsenal je bila ekipa sa Wengerom koja je uvjek imala talente i koje su prodavali za velike pare a nisu nikad ulagalo puno para zato i ne pamtim kad su sta osvojili. Cehlelsia nigdje nije bilo dok Avramovic nije kupio ih i ulozio velike pare i tako su onda mogli parirati Unitedu. City sheici kupise ulozise velike pare u igrace dovedose dobrog trenera i sad su prejaki. Liverpol 30 godina ceka na titulu nisu ulagali velike pare u igrace i kad su skontali da tako nemozes osvojiti titulu onda prave pametan potez, za mene najpametniji. Dovedose trenera dobrog koji zna prepoznati talenat u igracu. Ulozise u pametna pojacanja i osvojise tituli i ligu prvaka. I na tim pojacanja mogu trostruke pare zaraditi da ih prodaju. United ulaze i od svih tih pojacanja i nekako Bruno se najbolje isplatio ostalo sve nista za cifre koje su placeni.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi