Ne pljuje se ruka koja te hranila: De Ligt i Zakaria su učinili upravo to

Kritike za Juventus

Ne pljuje se ruka koja te hranila: De Ligt i Zakaria su učinili upravo to

Eldar Ganibegović

Jako loš start sezone ima torinski Juventus.

Italijanski velikan ima samo deset bodova poslije sedam utakmica, prva dva kola Lige prvaka izgubili su sa po 2:1 od PSG-a i Benfice, a za pobjedu ne znaju u posljednjih pet utakmica.

Ljetos su Torino napustili holandski defanzivac Matthijs de Ligt koji je za 75 miliona eura prešao u Bayern, te švicarski defanzivni vezni Denis Zakaria koji je otišao na posudbu u Chelsea.

Upravo ova dva igrača govorila su o Juventusu i to ne baš lijepim riječima koje su u Italiji ocijenjene kao pljuvanje, te se nimalo nisu dopale navijačima ovog kluba.

"Bayern ima ambiciju osvojiti Ligu prvaka, a ta je ambicija bila manje prisutna u Juventusu. Za mene je dolazak u Bayern bio korak naprijed u kvaliteti momčadi", rekao je De Ligt čija je izjava posebno od ove dvije naljutila navijače Stare dame.

"Juventus je igrao vrlo povučeno na terenu. Uvijek bi trebali ciljati na vrh tabele i svaku utakmicu pobijediti s 3:0. Mislim da ću biti puno sretniji ovdje u Engleskoj nego u Torinu" rekao je švicarski reprezentativac koji je u Juventusu bio samo šest mjeseci nakon dolaska iz Borussije Monchengladbach.

Inače, nakon loših rezultata očekivano se spominje moguća smjena Massimiliana Allegrija s mjesta šefa stručnog štaba.

Uprava "Stare dame" razmišlja kako se "riješiti" Allegrija, uz minimalne troškove, s obzirom da trener još uvijek ima ugovor do 2025. godine i platu između 7 i 7,5 miliona eura neto godišnje, navode mediji u Italiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U međuvremenu, Gazzetta dello Sport objavljuje da je Juve pronašao "jeftinu opciju" kako bi minimalizirao utjecaj mogućeg otkaza, iako je rješenje bio i Thomas Tuchel koji je smijenjen u Chelseaju.

Riječ je o Urugvajcu Paolu Monteru (51 godina), koji trenutno trenira Juveovu Primaveru.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi