Conteova lista želja: U Engleskoj su "drlozi", a on ih želi u PSG-u

Priča se da će preuzeti Parižane

Conteova lista želja: U Engleskoj su "drlozi", a on ih želi u PSG-u

E. Ganibegović

Jedna od izvjesnijih stvari koje će se na ljeto dogoditi jeste odlazak Mauricija Pochettina s klupe PSG-a. 

Iako je argentinski stručnjak za vikend remijem protiv Lensa (1:1) osigurao titulu prvaka Francuske, fanovi i uprava kluba iz glavnog grada Francuske nije zadovoljna jer je ispao u osmini finala Lige prvaka, takmičenja koje je prioritet vlasnika PSG-a.

Mediji uveliko nagađaju ko će ga naslijediti. Spominjala su se razna imena, a prema trenutnoj situaciji najveći kandidat za tu ulogu jeste sadašnji trener Tottenhama, Antonio Conte. 

Kao i obično, Conte želi potpunu kontrolu nad transferima, a Talijani iz Corriere dello Sporta otkrili su i spisak koji je pripremio u slučaju da stigne u francusku prijestolnicu.

Conte posebno želi tri velika imena Premier lige: Paula Pogbu i Marcusa Rashforda iz Manchester Uniteda, ali i Romelua Lukakua iz Chelseaja.

Pogbu je Manchester United Juventusu platio 105 miliona eura, ali će na ljeto moći besplatno otići s Old Trafforda, jer mu ugovor ističe u junu. Za Rashforda, PSG će morati zavući ruku duboko u džep, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 70 miliona eura.

Što se tiče Lukakua, Chelsea je prošlog ljeta za njega platio 113 miliona eura Interu, pa će ga moći dovesti samo za istu ili približnu cijenu iako Belgijanac igra lošu sezonu u dresu Plavaca.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Isti izvor spominje i da aktualni trener Tottenhama želi imati Achrafa Hakimija, Marca Verrattija i Gianluigija Donnarummu kao okosnicu ekipe.

Iako novca ne nedostaje, PSG će još više povećati svoj transfer budžet ako uspije prodati Neymara čija je cijena postavljena na 90 miliona eura.

Top Komentari

Marco_Materazzi
Pa kud Contea za Ligu Prvaka? Covjek je masina za osvajanje lige ali u ligi prvaka definitivno jedan od najlosijih trenera. Ne znam da li je ikad prosao osminu finala a trenirao je Inter, Chelsi, juve.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi