Conte najavljuje veliki povratak: "Svima ću da zagorčam život"

Dugo je već na pauzi

Conte najavljuje veliki povratak: "Svima ću da zagorčam život"

E. Škorić

Italijanski trener Antonio Conte (54) i dalje je bez kluba nakon što je u martu ove godine napustio Tottenham, ali čini se da će veoma brzo ponovo zauzeti poziciju trenera nekog od evropskih timova.

Conte je trenersku karijeru počeo u Sieni kao pomoćnik, onda otišao u Arezzo, pa Bari, Atalantu, Sienu, a 2011. godine dobio je šansu u Juventusu gdje se proslavio sa tri uzastopna Scudetta, osvojivši i dva italijanska kupa, da bi kasnije s Interom osvojio titulu, a bio je i prvak Engleske s Chelseajem u sezoni 2016/17 uz osvojen FA kup sezonu nakon toga.

S Tottenhamom kao i svi ostali treneri nije imao značajnog uspjeha, nije uspio da donese klubu toliko željeni trofej, a već izvjesno vrijeme živi porodično, bez radnih obaveza, mada najavljuje skori povratak u trenerske vode.

Pozvan na Sportski festival u Trento, stručnjak iz Pulja je rekao da želi preuzeti tim koji zna pobjeđivati ​​i koji je pobjeđivao u posljednjih nekoliko godina.

"Voli bih da treniram tim koji pobjeđuje. Dobio sam Chelsea i Juventus koji dolaze sa sedmog mjesta. Nakon Totenhema posvetio sam se porodici, ali kada se vratim učiniću sve da svima zagorčam život", rekao je Conte.

Oglasi

"Dobar trener je kao krojač, moram da napravim najbolju odeću sa komadom koji je na raspolaganju. Formacije su jako dobre, igrao sam sa 4-2-4, 4-3-3 pa 3-5-2. Ali, mimo šema, svaki trener mora savršeno poznavati svoje igrače i doprijeti do njihovih umova i srca.

Često kažem igračima da se rukopis trenera vidi nakon 70. minuta. Nerviraju me ljudi koji kažu da historija nije bitna, mnogo je bitna jer se atmosfera osjeti čim uđeš na stadion, desi se biti okružen trofejima i to svakako utiče. Kako stvoriti pobjednički mentalitet? Samo pobjedom”, rekao je Conte.

Za sada nema nagovještaja koji tim bi mogao preuzeti slavni Italijan, mada se u posljednje vrijeme spominje kao novi trener Napolija jer pod vodstvom Rudija Garcije tim ne igra ni približno dobro kao prošle sezone, kada je sa Lucianom Spallettijem postao prvak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli je nešto skromnije od očekivanog ušao u sezonu u kojoj brane titulu prvaka Italije. Tim s 'Maradone' je tek na petom mjestu Serije A s 14 bodova.

Vodeći AC Milan ima čak sedam bodova više, ali ono što je bitno je to da su Inter, Juventus i Fiorentina veoma blizu i razlika je još uvijek mala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi