"Možete pogriješiti pri odabiru supruge, ali ne smijete pogriješiti pri odabiru napadača i golmana"

Antonio Conte citirao prijatelja

"Možete pogriješiti pri odabiru supruge, ali ne smijete pogriješiti pri odabiru napadača i golmana"

E. Škorić

Italijanski trener koji vodi Tottenham, Antonio Conte, na jedan zanimljiv način je opisao važnost Huga Llorisa i Harryja Kanea u londonskom timu.

Novinari su Contea upitali koliko su Kane i Lloris važni za njegovu ekipu, a Italijan je za odgovor odabrao zanimljive riječi svog kolege iz Italije, koji očito veliku pažnju usmjerava na golmana i napadača.

"Imam dobrog prijatelja u Italiji koji je također sportski direktor. Njegovo ime je Corvino. Uvijek kaže da treneri mogu pogriješiti pri odabiru supruge, ali nikako ne bi smjeli pogriješiti kada biraju napadača i golmana. Mislim da se njegove riječi smatraju prikladnim i ovo je sigurno jedan od najvažnijih savjeta u nogometu", kazao je Italijan.

Conteov Tottenham imao je užasan niz rezultata, ali je prije tri dana napravio malu senzaciju pobijedivši Manchester City na Etihadu, a u sljedećem kolu gostovat će Leedsu.

Spursi su trenutno osmi na tabeli s 39 bodova, ali svakako će se boriti za Ligu prvaka jer trenutno imaju čak tri utakmice manje od većine rivala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Conte je imao zapaženu karijeru kao igrač i sa Juventusom je osvajao sve, pa i Ligu prvaka, dok je kao trener Staru damu vodio do tri naslova prvaka Italije.

U Engleskoj je trenirao i Chelsea, osvojio je Premier ligu i FA kup, a prije dolaska u Tottenham uspio je da osvoji Scudetto s Interom i da igra finale Evropske lige.

Top Komentari

user1614932756
City liverpol chelzi i totenhem liga prvaka 100%
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi