Pregovori su u toku: Conte se vraća u Italiju?
FOTO: EPA

Čini se da je prelomio

Pregovori su u toku: Conte se vraća u Italiju?

Haris Zilić

Italijanski stručnjak, 54-godišnji Antonio Conte ponovo bi mogao sjesti na klupu i to u svojoj rodnoj Italiji, prenose mediji na Apeninima.

Conte je već u pregovorima sa Napolijem, a tim sa juga Italije želi silno vidjeti Contea na klupi.

Pomenuti trener nema angažman od marta 2023. godine kada je raskinuo saradnju sa londonskim Tottenhamom.

Napravio je Conte dužu pauzu, vratio se u Italiju zbog porodičnih razloga, a čini se da je spreman ponovo da bude na vrućoj trenerksoj klupi.

Napolitanci imaju lošu sezonu u kojoj su branili titulu. Neizvjesno je još prije posljednjeg kola Serie A da li će naredne sezone igrati u Evropi i u kojem od evropskih Kupova. Ovi dosta i od toga da li će Fiorentina osvojiti Konferencijsku ligu.

Oglasi

Na jugu Italije su završili prvu rundu pregovora sa Conteom i dobili su pozitivan znak, čini se da je Conte spreman.

Iako ima tek 54 godine, što je relativno mlad staž za trener, Conte iza sebe ima bogatu trenersku karijeru.

Vodio je Arezzo, Bari, Atalantu, Sienu, Juventus, Chelsea, Inter i Tottenham, a bio je i selektor reprezentacije Italije.

Četiri puta je bio prvak Italije, jednom sa Interom, tri puta sa Juventusom, osvojio je engleski FA Cup sa Chleseajem, a sa Plavcima je bio i prvak Engleske, ima i jedan Super Kup Italije sa Juventusom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sigurno da bi Conteov povratak dodatno unio uzbuđenje i zanimljivost u Seriji A, a Napoli baš u njemu vidi stručnjaka koji će Napolitance vratiti u vrh nakon loše sezone.

I ovo ljeto će biti uzbudljivo po pitanju trenerskih transfera, a sigurno Conte i Napoli neće biti jedina priča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti