Antonio Conte od ljeta na klupi Intera?

Inter mijenja trenera?

Antonio Conte od ljeta na klupi Intera?

Esmer Oštraković

Iako se nakon 21. kola nalaze na visokoj trećoj poziciji u Italijanskoj ligi, Čelnici ali i navijači Intera nisu zadovoljni kako klub vodi Luciano Sppalleti.

Kako prenose Italijanski mediji, Splletti gotovo sigurno u narednoj sezoni neće sjediti na klupi Intera. Tri trenera su navodno najbliže preuzimanju uloge narednog trenera Intera.

Želja navijača je naravno Jose Mourinho. Ono što predstavlja problem je to što Mourinho za sada ne pokazuje želju za povratkom u Inter, iako je nekoliko puta rekao kako je najljepši dio karijere proveo upravo u Italiji. On je za sada velika želja navijača, ali to je teško ostvarivo, najviše sa finansijskog aspekta.

Druga želja je nekadašnji kapiten i trener, navijačima omraženog Juventusa, Antonio Conte. On je čak gledao posljednji meč Intera i navodno posao sa njim je već dogovoren te bi upravo on trebao voditi Inter u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Želja broj tri je Massimiliano Allegri. Navodno on je želja lično Giuseppea Marotte. Obzirom na pritisak pod kojim se Allegri nalazi nakon visokog poraza od Atalante, čini se kako ga samo trofej Lige prvaka može ostaviti na klupi Juventusa.

Navijači nisu posebno oduševljeni ovim izborom, ali ostaje da vidimo da li će naredni trener uspjeti da donese radost Interovim navijačima ili će krenuti putem Sppalletija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi