Antonio Conte potvrdio: Vraćam se!
Antonio Conte je spreman za nove izazove. Preostalo je samo ime novog tima da otkrije, a to će učinit jako brzo (Foto: EPA)

Antonio Conte potvrdio: Vraćam se!

Midhat Šljivak

Antonio Conte je potvrdio kako se naredne sezone vraća trenerskom poslu.

Iako nije odlučio koji tim će preuzeti, naveo je da će odabrati "pravi projekat" i da će u tom timu početi sa poslom.

"Još uvijek ne znam koju ponudu ću prihvatiti. Odabraću tim sa projektom koji mi je uvjerljiv", rekao je Conte u razgovoru za jedan španski TV kanal.

Conte se povezuje sa brojnim ekipama. Izvjesno je da će ponovo raditi u Italiji, a među klubovima koji su mu poslali ponude su Inter, Milan i Roma.

Podsjetimo, Conte je pred sam početak ove sezone dobio otkaz u Chelseaju, iako je godinu dana ranije ekipu odveo do šampionske titule.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon otkaza se povezivao i sa preuzimanjem madridskog Reala, ali do dogovora nikad nije došlo, a 50-godišnji stručnjak se odlučio odmoriti od trenerskog posla.

U karijeri je pored Chelseja radio kao selektor Italije, a vodio je još Juventus, Sienu, Atalantu i Bari.

Top Komentari

forza_juve
Zaobidji Juve
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi