Džeko ili Lukaku u napadu: Evo kako bi trebao izgledati Conteov Inter

Predviđanja Gazzette dello Sport

Džeko ili Lukaku u napadu: Evo kako bi trebao izgledati Conteov Inter

A. Čaušević

Da Inter priprema ljetnu revoluciju uopšte nije tajna. Za početak potrebno je angažovati novog stručnjaka. Sportski direktor Giuseppe Marotta se odlučio za Antonia Contea s kojim je odlučno sarađivao u Juventusu od 2012. do 2015. godine.

La Gazzetta dello Sport u svom današnjem izdanju je predstavila mogući tim Nerazzurra pod Conteovom palicom. Da li bi taj tim bio dovoljno jak da skine skalp Juventusu je upitno, ali je sigurno da bi Nerazzurri sigurno imali kontinuitet u igri.

Obzirom da je u odbranu već dogovoreno besplatno angažovanje Diega Godina bivši selektor reprezentacije Italije bi u tim doveo jednog veznjaka. Spominju se Ivan Rakitić, Ilkay Gundogan, Christian Eriksen, ali i Nicolo Barella.

Conte ne bi imao ništa protiv odlaska Maura Icardija, ali bi u slučaju prodaje Argentica tražio dovođenje Romelua Lukakua, dok su Edin Džeko i Duvan Zapata alternative za korpulentnog Belgijanca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Odlični stručnjak bi igrao u formaciji 3-5-2. Golmanska pozicija je rezervisana za Handanoviča, dok bi štoperski trio činili Skriniar, Godin i De Vrij. U veznom redu bi igrali Brozović, Nainggolan te jedan od sljedećih veznjaka Erksen, Gundogan, Barella ili Gundogan, krilne pozicije su rezervisane za Politana i Asamoaha. U napadu bi igrali Keita te jedan između Džeke i Lukakua.

Da li će se pisanje Gazzette obistiniti saznat ćemo za nekoliko mjeseci. Prije toga potrebano je da Nerazzurri izbore plasman u Ligu prvaka jer je igranje u elitnom takmičenju najbolji mamac za sve igrače.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi