Edin Džeko kao Čekićar: Šta o tome kažu navijači West Hama?
Bh. napadač igra nešto skromniju sezonu u dresu Rome. Vučica ga je navodno spremna prodati (Foto: EPA)

Dijamant se povezuje sa povratkom u Premiership

Edin Džeko kao Čekićar: Šta o tome kažu navijači West Hama?

Midhat Šljivak

Bh. napadač Edin Džeko (33) često se povezuje sa prelaskom u ekipu West Hama.

Londonski klub spominje se kao potencijalna nova destinacija za bh. dijamanta i jedan su od klubova koji je spreman izdvojiti 30 miliona eura, koliko Roma traži za transfer Edina Džeke.

Džeko je bez dileme vrhunski napadač. Navijači u Engleskoj imaju sjajno mišljenje o njemu i svi dobro pamte odlične igre u dresu Manchester Cityja.

Menadžer Čekićara Manuel Pellegrini glavni je zagovornik dovođenja 33-godišnjeg fudbalera. Rado bi ponovo sariđavao sa njim (vodio ga u Cityju) i on mu je prvi izbor za napadačko pojačanje.

Ipak, navijači ovog kluba imaju podijeljeno mišljenje kada je u pitanju eventualni dolazak bh. fudbalera.

Dobar dio bi Edina radio vidio u dresu voljenog tima. Naravno, ima i onih koji bi radije doveli nekog mlađeg, a jedan navijač je dao sljedeći komentar:

"Ne znam kako da se postavim. Istina, on je odličan igrač, ali zar ne bismo trebali tražiti mlađe igrače?", pita se ovaj navijač.

Bez obzira na godine Džeko i dalje igra zaista dobro. Sigurno je da bi znatno pomogao West Hamu u napadačkom dijelu igre i bilo bi ga interesantno vidjeti ponovo u Premiershipu.

Džeko se pored West Hama još povezuje i sa Evertonom, a navodno ogroman interes za njegovim uslugama pokazuje i Inter.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Popaye
Ma kakav Džeko njemu je plafon Nurnberg ili Bochum čovjek je prno u šišu od kad je sazno za Amrine avanture nije njemu više do fuzbala
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi