Gospodska reakcija Contea kada mu je novinar pokazao da je Mourinho novi trener Rome

Uspio ga je iznenaditi

Gospodska reakcija Contea kada mu je novinar pokazao da je Mourinho novi trener Rome

E. Čaušević

Roma je jučer zvanično potvrdila da će novi trener ovog kluba od naredne sezone biti Jose Mourinho.

Vučica je prvo saopštila da će Paulo Fonseca na kraju ove sezona napustiti rimski klub i da s njim neće biti produžena saradnja. Roma ove sezone ne bilježi baš sjajne rezultate zbog čega je odlučeno da se zahvale Fonseci na saradnji.

Fonseca će ostati na klupi Rome do kraja ove sezone, a onda će njegovo mjesto preuzeti Jose Mourinho koji je prije nekoliko sedmica dobio otkaz na klupi Tottenhama.

Mourinho se tako nakon 11 godina vraća u Seriju A, a te informacije su mnoge iznenadile. Međutim, svi su oduševljeni što će Posebni ponovo biti u Seriji A gdje je s Interom imao sjajne rezultate.

Portugalski stručnjak je na klupi Intera bio dvije godine, a u drugoj sezoni uspio je da osvoji tripletu sa ovim klubom što nikome u Italiji prije toga nije uspjelo.

Zanimljiv video pojavio se danas na društvenim mrežama kada je jedan od italijanskih novinara sopštio trener Intera, Antoniju Conteu, da će Mourinho od naredne sezone voditi Romu.

Oglasi

Na prvu Conte baš i nije povjerovao u sve to, a onda mu je novinar pokazao objavu Rome koja je ozvaničila Mourinhov dolazak u rimski klub.

"Da li je potpisao? Da? To su sjajne vijesti za sve. Želim mu sve najbolje osim kada bude igrao protiv Intera", kroz smijeh je poručio Conte.

[twitter]https://twitter.com/reyeshades/status/1389706174862405637[/twitter]

Potražite više informacija na temu Serie A:

Conte je ove sezone uspio da Interu konačno donese titulu prvaka Italije na koju su u ovom klubu čekali 11 godina. Inter je posljednji put osvojio Scudetto upravo kada je trener bio Mourinho.

Mourinho ne krije da je Inter jedan od najdražih klubova koje je vodio i sigurno da će biti zanimljivo pratiti njegov prvi susret protiv ovog kluba, te povratak na Meazzu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AsmirM
Ma Murinjo se izgubio u zadnji par godina , samo mlati dobre ugovore, a ekipe mu igraju los nogomet , postao je procitan trener. Tako ce bit i sa Romom , jos su im vlasnici skrti na transferima ,slice mi Hajduku prva 3 ili4 kola odlicno i onda nestanu .
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi