UEFA počastila fanove svim golovima Edina Džeke u Evropskoj ligi

Zabio 20 pogodaka

UEFA počastila fanove svim golovima Edina Džeke u Evropskoj ligi

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome sutra igraju na svom terenu protiv Manchester Uniteda revanš utakmicu polufinala Evropske lige.

Pred rimskim klubom je skoro nemoguća misija da se plasira u finale jer su prošlog četvrtka doživjeli pravi debakl na Old Traffordu. Roma je poražena sa 6:2 od Uniteda iako su na poluvremenu vodili sa 2:1.

Pogodak za Romu u ovoj utakmici postigao je i Edin Džeko koji je tako nastavio odličnu tradiciju na Teatru snova jer je uspio svaki put zabiti barem jedan gol kada je gostovao Manchester Untiedu sa svojim klubom.

Džeko ove sezone baš i ne blista kako smo navikli jer ima dosta manju minutažu zbog nedavnog sukoba s Paulom Fonsecom. Međutim, bh. napadač je pokazao da je i dalje ponajbolji igrač Rome i navijači se nadaju da ga klub neće prodati na kraju sezone.

Dijamant je bio na izlaznim vratima kluba u januaru, ali je na kraju ostao i uspio koliko-toliko da izgladi odnose s Fonsecom. Jučer je potvrđeno da će Romu od naredne sezone voditi Jose Mourinho i bit će zanimljivo vidjeti da li će Džeko ostati na Olimpicu.

Italijanski mediji navode da će Džeko sutra ponovo početi meč od prve minute protiv Manchester Uniteda i pokušat će popraviti svoj skor u Evropskoj ligi.

Džeko je ove sezone u ovom takmičenju na devet utakmica uspio da zabije pet golova. Ukupno je u Evropskoj ligi odigrao 38 utakmica za Wolfsburg, Manchester City i Romu, te je zabio 20 golova.

UEFA je pred sutrašnji meč protiv Manchester Uniteda odlučila da "počasti" Džekine fanove jer su objavili sve golove koje je bh. napadač postigao u Evropskoj ligi u dosadašnjoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Every Edin Džeko goal scored in the Europa League 👏👏👏 ⚽️2⃣0⃣ #UEL

Posted by UEFA Europa League on Wednesday, May 5, 2021

U dosadašnjem dijelu sezone Džeko je u dresu Rome odigrao 34 utakmice u svim takmičenjima, te je uspio postići 12 golova i dodati još dvije asistencije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi