Dvojac je presudio Italijanu: "Ako Conte ostaje, mi odlazimo"

Nije mu bilo spasa u Tottenhamu

Dvojac je presudio Italijanu: "Ako Conte ostaje, mi odlazimo"

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Antonio Conte prošle sedmice zvanično je dobio otkaz u Tottenhamu zbog loših rezultata, ali kako vrijeme odmiče tako se sve više pojavljuju informacije da su pojedini igrači čak postavili ultimatum čelnicima kluba kada je u pitanju Conte.

Conte je u Tottenham stigao početkom novembra 2021. godine i od njega su se u londonskom klubu očekivale velike stvari, ali je na kraju 53-godišnji italijanski stručnjak u potpunosti podbacio.

Navijači Tottenhama nadali su se da će Conte biti taj koji će im konačno donijeti neki trofej, no ni slutili nisu da će on na kraju zabilježiti tako loše rezultate.

No, i pored toga očekivalo se da će Conte ostati do kraja sezone jer mu tada ističe ugovor, te je odluka čelnika kluba da mu uruče otkaz tokom reprezentativne pauze mnoge iznenadila.

U Tottenhamu imaju dovoljno vremena da nađu njegovu zamjenu i neće žuriti previše s izborom novog trenera.

Međutim, kako vrijeme odmiče tako se sve više pojavljuju špekulacije da su čelnici Tottenhama "prelomili" oko Contea tek kada su se pojedini igrači počeli žaliti, a navodno dvojica su čak postavila ultimatum.

Oglasi

Jasno je da atmosfera u svlačionici Tottenhama nije bila najbolja, no malo ko je očekivao da je baš toliko loša da će pojedini igrači tako da okrenu leđa svom treneru.

Italijanski mediji pišu da se dvojica posebno ističu, a to su Richarlison i Cristian Romero koji su navodno imali razgovor s čelnicima kluba i postavili im ultimatum kada je u pitanju Conte.

Navodno, oni su otvoreno tražili da Conte dobije otkaz i da on nije pravo rješenje za Tottenham. Nisu željeli čekati ni kraj sezone i kako piše Calciomercato poručili su da biraju između Contea i njih, odnosno da će oni napustiti klub ukoliko Italijan ne dobije otkaz.

Na kraju su čelnici kluba očito popustili pod pritiskom svlačionice jer je Richarlison i Romero nisu bili jedini nezadovoljni Conteovim radom, ali oni nisu išli tako daleko za razliku od Brazilca i Argentinca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Privremeni trener Tottenhama će biti 48-godišnji Cristian Stellini, te će on biti na klupi dok klub ne pronađe pravo rješenje.

Nije isključeno da Stellini ostane do kraja sezone i da tek nakon toga klub odluči ko će biti novi trener jer smatraju da će tada imati na raspolaganju dosta više trenera nego što je to trenutno slučaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi