Skandal u Španiji: Lahoz nije znao za mikrofon, sada svijet sluša ono što je rekao igraču Getafea

Poznati sudac u problemu

Skandal u Španiji: Lahoz nije znao za mikrofon, sada svijet sluša ono što je rekao igraču Getafea

Eldar Ganibegović

U subotu su veoma važnu utakmicu u borbi za opstanak u španskoj Primeri odigrali Getafe i Mallorca.

Na kraju je duel 30. kola pripao domaćoj ekipi (1:0) i to pogotkom Mayorala u 82. minuti.

Utakmica je bila ispunjena sudačkim odlukama koje su iritirale Mallorcu. U pauzi između dva poluvremena su mikrofoni španske televizije uhvatili skandaloznu raspravu između suca i turskog nogometaša Enesa Unala koji igra za Getafe.

"Duguješ mi", rekao je Lahoz Enesu Unalu. Prethodno, u 40. minuti, kada je igrač Getafea mogao dobiti crveni karton, čulo se kako Unal govori: "Nemojte me isključiti". Lahoz je poslušao i Turčinu dao samo žuti karton.

Igra je na trenutke bila gotovo divlja, a Unal je u 40. minuti dobio žuti karton zbog nesportskog ponašanja. Uz Unala opomenuti su i Sandro Ramirez (Getafe), Giovanni Gonzalez i Franco Russo (Mallorca).

Oglasi

"Ovo je svijet Mateua Lahoza, mi samo živimo u njemu", reagirao je jedan korisnik Twittera nakon što je vidio ove scene.

Lahozovo suđenje osporila je Mallorca. U 63. minuti, nakon konsultacije s VAR-om, Lahoz je dao drugi žuti karton i dao isključio Franca Russa, a potom s 11 metara Unal promašuje sjajnu šansu da Getafe dovede u vodstvo.

Nakon utakmice i nakon snimka Lahoza i Unala žestoko je reagirao klub iz Palma de Mallorce.

"Ne tražimo izgovor, ali mislimo da tu nije bilo penala. To je odluka koju ne razumijemo. Kao što ne razumijemo isključenje Russa, koji nije trebao dobiti prvi žuti karton", ogorčeno je komentarisao Alfonso Diaz, predsjednik Mallorce.

S druge strane, navijači tim s Baleara smatraju da su žrtve "prevare" i tvrde da Mateu Lahoz ne može proći nekažnjeno nakon svega što se dogodilo u obračunu s Getafeom.

"Nepodnošljivo je da sudac kaže igraču da mu je dužan. Lahoz mora dati javna objašnjenja", prenose navijači Mallorce u službenom saopštenju.

"Unal, koji se sprijateljio tijekom prekida s Lahozom, također mu govori da dosudi penal i eliminira igrača Mallorce", napisao je drugi navijač na Twitteru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovo nije prvi put da je Mallorca duboko nezadovoljna nastupom Mateua Lahoza. U 12. kolu La Lige, kada su remizirali u Cadizu (1:1), sudac iz Valencije poništio je isključenje Ize Carcelena, također nakon konsultacija s VAR-om.

Mallorca je na 18. mjestu s 26 bodova, dva manje od Cadiza koji je prvi iznad crte i do kraja im predstoji grčevita borba za ostanak u ligi, no neće im biti ni malo lako jer već iduće kolo stiže Atletico Madrid. 

Top Komentari

denimen9
Barcin igrač
3 5
Mostarac94
Ovo onaj sto barci vazda fino svira, nije ni cudo
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi