Fudbalski genije na djelu: Mahnuo je svojom rukom i "izmislio" šansu za gol Real Madrida

Kroos ponovo oduševio

Fudbalski genije na djelu: Mahnuo je svojom rukom i "izmislio" šansu za gol Real Madrida

E. Čaušević

Real Madrid sinoć je uspio nekako da izbjegne poraz u Varšavi od Shakhtara.

Ukrajinski klub vodio je protiv Kraljeva sa 1:0 golom Zubkova i bili su na pomolu velike senzacije, ali je Real Madrid još jednom uspio da izbjegne poraz u samom finišu utakmice.

Kraljevi su do gola stigli u 95. minuti utakmice kada je Antonio Rudiger uspio da postigne pogodak za konačnih 1:1, a prilikom toga defanzivac Reala zadobio je neugodnu povredu glave zbog čega je počeo da krvari i nije nastavio meč.

Međutim, nakon meča u Varšavi u centru pažnje našao se njemački veznjak Toni Kroos koji je još jednom pokazao svima o kakvom fudbaleru se radi.

Kroos je već ranije dokazao da je jedan od najinteligentnijih veznjaka na svijetu i da odlično može pročitati igru na terenu, a to je najbolje demonstrirao sinoć u sudijskoj nadoknadi.

Naime, u 92. minuti Real Madrid je bio u napadu i lopta je bila kod Kroosa koji je bio na 40-tak metara udaljenosti od gola Shakhtara i nije imao baš najbolje rješenje za nastavak akcije.

Oglasi

Međutim, tada su svi vidjeli da Kroos maše rukom i pokazuje Rudigeru da iz odbrane krene u napad, a samo desetak sekundi kasnije on je centrirao loptu upravo na Rudigera koji je glavom šutirao tik pored stative.

Kroos je svojim potezom doslovno "izmislio" veliku priliku za Real Madrid i pokazao je još jednom kakav je genije.

[twitter]https://twitter.com/ItzFreakout/status/1580070030561009664[/twitter]

Samo nekoliko minuta kasnije gledali smo istu scenu na terenu. Lopta je bila kod Kroosa, a ovaj put Rudiger je već bio u kaznenom prostoru ukrajinskog kluba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kroos je ponovo skoro na identičan način centrirao loptu, a ovaj put Rudiger je uspio da loptu pošalje u gol Shakhtara i dobio je žestok udarac od protivničkog golmana zbog čega nije mogao ostati na terenu do samog kraja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Ovako Real može uvijek dati gol, što su i dokazali. Bukvalno se igraju sa ekipama u ovom takmičenju koje treba Super Liga što prije da zamjeni.
6 2
Klicko
Da mi je po marku svaki put kad sam ovo vidio hahahha pa kros je panjina malo obrazovaniji.Eto klicko je to upakovao da izgleda fino
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi