U Berlinu su samo dvojica igrača Reala pokazali veličinu, ostali su pobjegli pod tuš

Nakon utakmice protiv Union Berlina

U Berlinu su samo dvojica igrača Reala pokazali veličinu, ostali su pobjegli pod tuš

Admin Čaušević

Real Madrid je možda i teže od očekivanog pobijedio Union Berlin. Utakmica na Olimpijskom stadionu u Berlinu okončana je trijumfom Kraljeva sa 3:2.

Pred oko 70-ak hiljada navijača Union Berlin je pokazao zube favorizovanim Kraljevima koji su na kraju uspjeli slaviti i po šesti put u grupnoj fazi.

Podršku od nekoliko hiljada navijača imali su i Kraljevi, a poslije utakmice samo su ih pozdravila dvojica igrača velikana iz Madrida što je iznenađujuće.

S obzirom na pređeni put i nepovoljne uslove obično je praksa da cijeli tim priđe navijačima i pozdrav ih, pogotovo nakon trijumfa.

Ipak, većina igrača Reala je razmišljala je drugačije te su brže bolje otišli pod tuš, dok su navijačima prišli jedino Antonio Rudiger i Toni Kroos.

Oglasi

Rudiger i Kroos imaju njemački pasoš te je to vrlo vjerovatni razlog zašto su odlučili pozdraviti svoje navijače, posebno se to odnosi na štopera koji je rođen u Berlinu.

Zanimljivo da je Rudiger na terenu proveo svega 20-ak minuta pošto nije bio u početnoj postavi, ali je bez obzira na to pokazao veličinu prema navijačima Reala.

Kroos nije bio među starterima, ali je ušao u nastavku te preporodio svoj tim koji je uspio dobiti meč sa 3:2. Nijemca je poslije susreta pohvalio i Ancelotti.

Italijan je iskusnog veznjaka ubacio odmah na poluvremenu, dok je iz igre izašao Federico Valverde. Poslije meča odlučio je trofejni stručnjak odmah anulirati bilo kakve eventualne glasine.

"Kroos i Valverde su bili umorni, pa smo odlučili da im damo po 45 minuta. To je bilo dogovoreno. Htio sam da odmore", rekao je Ancelotti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sa druge strane Rudiger je nakon velikog broja uzastopnih utakmica kao starter uspio odmoriti koliko toliko. 

Madriđani vode veliku muku sa povrijeđenim igračima, tako defanzivca Edera Militaa neće na terenu biti još nekoliko mjeseci pa i nije čudo što Ancelotti nastoji da štedi Rudigera.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Lažeš krkane. Svi igrači su pozdravili navijače. Ova dvojica su ostali zadnji kvazi novinaru lažovčino.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi