U životu je najbitnije da budete čovjek: Potez reprezentativca Njemačke izaziva suze na oči

Duboki naklon za ovaj potez

U životu je najbitnije da budete čovjek: Potez reprezentativca Njemačke izaziva suze na oči

Haris Zilić

Mnoge fudbalske zvijezde poznate su po učešću u humanitarnim akcijama. Dosta pomažu bolesnim i onima kojima je pomoć najpotrebnija, a posljednji dokaz velike ljudskosti pokazao je reprezentativac Njemačke, Antonio Rudiger (29).

Rudiger je došao na ideju da pomogne djeci u Sierra Leoneu odakle je inače njegova majka.

Defanzivac Real Madrida će skupiti 11 malih heroja i napraviti ekipu koja će igrati najvažniju utakmicu u svojim mladim životima.

Rudiger će zaradu na Mundijalu u Kataru uplatiti za operacije dječice u Sierra Leoneu, odosno 11 mališana kojima je operacija najneophodnija da bi mogli imati zdrav i normalan život i mladost.

Pomeutu akciju njemački fudbaler će organizovati uz pomoć njemačke humanitarne organizacije "BigShoe".

U pitanju će biti djeca iz grada Lunsara, a nakon toga Rudiger će organizovati razne humanitarne akcije i u ostatku Sierra Leonea.

Oglasi

U pomenutoj afričkoj državi živi se veoma siromašno, ljudi jedva preživljavaju, nekada i nemaju za osnovne potrebe, a kamoli za nešto više, tako da je njemački reprezentativac odlučio da pomogne.

Ovu vijest su prenijeli vodeći svjetski  mediji među prvima i španska "Marca". Potez Rudigera izazvao je mnogima suze u očima, ali i pokazao da je ljudskost bitnija od svake slave koju postignete u karijeri.

Za reprezentaciju Njemačke 29-godišnji Rudiger skupio je 54 nastupa i postigao dva gola.

Sredinom 2013. godine imao je priliku da zaigra za Sierra Leone, ali na kraju se odlučio za Njemačku koja mu je sve dala u tom trenutku i njemu, a i njegovim roditeljima.

Prošao je omladinske kategorije Borussije Dortmund, Stuttgarta, a nakon sjajnih nastupa za prvi tim Stuttgarta krenula je fenomenalna internacionalna karijera.

Nosio je dres Rome, Chleseaja, a sada je član velikog Real Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi