Apenini nestrpljivo čekaju spektakl u Milanu, Allegri šalje sve u napad

Inter dočekuje Juventus

Apenini nestrpljivo čekaju spektakl u Milanu, Allegri šalje sve u napad

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa večeras igraju u gostima protiv Intera veliki derbi 35. kola itlaijanske Serije A.

Aktuelni prvak Italije sebi je otežao situaciju u borbi za odbranu titule porazom na domaćem terenu od Napolija (1:0) od kojeg sada ima samo jedan bod više. Situacija na Apeninima mogla bi se večeras dodatno zakomplikovati jer Staru damu očekuje teško gostovanje protiv starog rivala Intera.

Prema pisanju italijanskih medija Massimiliano Allegi će večeras na teren izvesti izuzetno napadačku postavu kako bi pokušao već na startu utakmice slomiti otpor Intera. Navodno, Juve će večeras na bekovskim pozicijama igrati sa brzonogim Cuadradom i Alex Sandrom, a napadački trio će činiti Douglas Costa, Mandžukić i Higuain.  U Juventusu se nadaju da će ova formacija izazvati "pozitivan šok" baš kako je bio slučaj u revanšu protiv Real Madrida.

Što se Intera tiče tu se ne očekuje previše promjena od Luciana Spallettija. Trener Intera jedino ne može računati na Robera Gagliardinija, ali njegovo mjestu u veznom redu pored Marcela Brozovića trebao bi zauzeti Matias Vecino. Ovo su i vjerovatni sastavi Intera i Juventusa za večerašnju utakmicu na Meazzi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter: Handanović, Cancelo, Skriniar, Miranda, D'Ambrosio, Vecino, Brozović, Candreva, Rafinha, Perišić, Icardi.

Juventus: Buffon, Cuadrado, Barzagli, Rugani, Alex Sandro, Khedira, Pjanić, Matuidi, Douglas Costa, Higuain, Mandžukić.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije