Pobjeda Reala pala u drugi plan zbog čudesnog nastupa čuda od djeteta

Trijumf Kraljeva i debi Arde

Pobjeda Reala pala u drugi plan zbog čudesnog nastupa čuda od djeteta

Midhat Šljivak

Real Madrid je bez većih problema ostvario plasman u osminu finala Kupa Kralja. Madridski velikan je slavio na gostovanju kod Arandine s 3:1, no pobjeda je pala u drugi plan zbog debitantskog nastupa Arde Gulera koji je bio zaista spektakularan.

Arda Guler je večeras debitovao za Real Madrid. 18-godišnji Turčin je dobio šansu za igru u Kupu Kralja i oduševio je apsolutno sve.

Talentovani klinac je blistao na terenu. Imao je dvije dobre šanse u prvom poluvremenu, pogodio je i stativu iz slobodnog udarca, a saigračima je kreirao nekoliko dobrih pozicija iz koje Kraljevi nisu došli do gola.

Na odmor se u ovom meču otišlo rezultatom 0:0, ali nakon samo deset minuta igre u nastavku Kraljevi su završili posao u ovom meču i to s dva pogotka u 60 sekundi.

U 54. minuti dosuđen je penal za goste. Joselu preuzima odgovornost i mirno pogađa za vodstvo od 1:0.

Oglasi

Samo što su domaći krenuli s centra uspjeli su primiti i drugi gol. Izgubili su loptu, uslijedila je brza akcija i pogodak Brahima Diaza za 2:0.

Arda Guler je u 59. minuti mogao na odmor. Odigrao je zaista fenomenalnu utakmicu, dobio je aplauze svih, a na društvenim mrežama su navijači kraljevskog kluba oduševljeni njegovom igrom.

Tačka na ovaj meč stavljena je u nadoknadi meča. Rodrygo je u 91. minuti pogodio za 3:0.

Arnadina je ipak uspjela doći do počasnog gola. U trećoj minuti nadoknade Cabral pravi smiješnom Garciju, ubacuje u peterac, a vlastitu mrežu pogađa Nacho za konačnih 3:1.

Ono što je mnogo važnije od pobjede za Real i Carla Ancelottija je činjenica da su u liku Arde Gulera dobili još jednu istinsku zvijezdu. Dečko je fenomenalan.

Kup Kralja, 1/16 finala:

Arandina - Real Madrid 1:3

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Daj budite realni. Igrali protiv tima ciji su igraci danas radili. Sramota bi bila da nije dobro odigrao. Ovo nije nikakvo mjerilo, vidit cemo ga na djelu u ligi.
1 1
Realno01
Lijeva,lijeva pa lijeva.Tesko da ovako može uspjeti na ovoj poziciji.Kao krilo možda ali kao vezni sigurno ne.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi