Ancelotti je doživio dosta toga u karijeri, ali poziv kakav je dobio od Arde sigurno ne pamti
Arda Guler nema namjeru pauzirati (Foto: EPA)

Zanimljiva odluka mladog Turčina

Ancelotti je doživio dosta toga u karijeri, ali poziv kakav je dobio od Arde sigurno ne pamti

Midhat Šljivak

Arda Guler (19) imao je sasvim solidnu prvu sezonu u Real Madridu iako zbog povreda i male minutaže nije mogao pokazati sve što zna. Ipak, naredne sezone očekuje se mnogo više prostora za igru za mladog Turčina koji je odlučio da neće odmarati već će se odmah nakon Evropskog prvenstva priključiti klupskim obavezama.

Arda Guler je dečko o kojem se dosta pričalo u proteklih godinu dana. Stigao je u Real Madrid iz Fenerbahčea za 20 miliona eura, te je u malo minuta što je dobio od Carla Ancelottija pokazao izuzetan talent.

Turčin je u dresu kraljevskog kluba odigrao samo 12 utakmica, odigrao je 447 minuta, ali je uspio zabiti čak šest pogodaka. Svojim nastupima oduševio je apsolutno sve u klubu i mnogi tvrde da bi u budućnosti mogao uzeti i Zlatnu loptu.

Kakvu strast za fudbalom i uspjehom ima ovaj 19-godišnjak dokazuje činjenica da on uopšte ne želi odmarati ovog ljeta. Spreman je odmah nakon okončanja Eura u Njemačkoj doći u klub i početi s pripremama.

On je već pozvao trenera Carla Ancelottija i saopštio mu je odluku da računa na njega od prvog dana priprema.

"Arda je obavijestio Carla Ancelottija da želi doći na pripreme od prvog dana i da će rado igrati u predsezoni. Ne zanima ga odmor, ne želi odmarati", piše turski Fanatik.

Oglasi

A Carlo Ancelotti je za 19-godišnjaka u narednoj sezoni spremio mnogo više prostora za igru. Koristit će ga na nekoliko pozicija.

"Arda Guler će igrati dosta naredne sezone. Koristit će ga u veznom redu i napadu", navodi Relevo i dodaje:

"Trenerski tim Reala vidi Ardu kao prvu zamjenu za Rodryga, ali i kao veoma ozbiljnu opciju u veznom redu", navodi ovaj španski list.

Turski fudbaler će dakle, ako ga povrede zaobiđu, biti izuzetno bitan član tima Carla Ancelottija u narednoj sezoni i imat će minute koje su mu nedostajale u prošloj sezoni.

Oglasi

Treba ipak istaći da je imao i problema s povredom. Šest mjeseci nije mogao trenirati kako treba, pa u Madridu nisu htjeli ništa rizikovati s njim.

Polako je Arda uvođen u sistem. Priznao je Ancelotti kako Turčin zaslužuje više minuta, no da ga ne želi previše forsirati zbog silnih problema koje je imao u prethodnim mjesecima.

Ipak, sada je očigledno došao trenutak da i on dobije svojih pet minuta slave. Dio je zaista nevjerovatnog tima u kojem su još igrači poput Mbappea, Vinija, Rodryga, Endricka, Bellinghama i vidjet ćemo kako će to sve na terenu izgledati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kraljevi imaju zaista spektakularan tim. Napadački dio je nevjerovatan i pitanje je kako će se odbrane nositi s pravom vojskom u ofanzivnom dijelu.

Napomenimo i to da je mnogo timova bilo zainteresovano za usluge ovog 19-godišnjaka. Ipak, Real se svima zahvalio na interesu i Arda će imati svoje mjesto u timu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi