Barci zabio nož u leđa i otišao u Real Madrid, povrijedio se, pa saznao šta mu je Ancelotti uradio

Arda Guler neće biti sretan

Barci zabio nož u leđa i otišao u Real Madrid, povrijedio se, pa saznao šta mu je Ancelotti uradio

Endin Čaušević

Velika turska nada Arda Guler ljetos je bio u centru pažnje fudbalske javnosti nakon što je imao dogovoren prelazak u Barcelonu, ali se u posljednji trenutak predomislio i potpisao je za Real Madrid. Dolaskom u Madrid počela je njegova noćna mora, a sada je Turčin saznao i šta Kraljevi planiraju da urade s njim.

Arda Guler oduševio je fudbalski svijet svojim igrama u dresu Fenerbahčea, a iako ima tek 18 godina mnogi evropski velikani su ljetos pokazali interes da ga dovedu u svoje redove.

Najkonkretnija u početku bila je Barcelona koja je dogovorila transfer Gulera i kada je on trebao da doputuje na ljekarske preglede i potpis ugovora sve se preokrenulo. U posljednji trenutak javio se Real Madrid, a ovaj tinejdžer na kraju je izabrao Kraljeve.

Međutim, odlaskom u Madrid počela je noćna mora za Gulera jer se povrijedio još na pripremama, a kada se nedavno oporavio i trebao konačno konkurisati za debi u dresu Reala došao je novi hladan tuš.

Mladi Turčin se ponovo povrijedio i bit će još neko vrijeme van terena, a sve to doprinijelo je da u Real Madridu donesu odluku koja se Guleru neće svidjeti.

Oglasi

Naime, ugledna Marca objavila je da je Carlo Ancelotti razgovarao s čelnicima kluba i da je odlučeno da je najbolje da Guler već u januaru napusti Real Madrid i ide na posudbu u klub gdje će imati više prostora za igru.

Ancelotti smatra da mu Guler trenutno nije potreban i da je najbolja opcija da ide na posudbu i vrati se u formu, te da se od naredne sezone bori za svoje mjesto u ekipi kraljevskog kluba.

Ovom 18-godišnjaku se ta odluka neće sigurno svidjeti jer je i ranije govorio da ga posudbe ne zanimaju, no on tu ne može da promijeni ništa jer su Ancelotti i Florentino Perez već "prelomili".

Za Gulera je to težak udarac, a njegov status najviše raduje navijače Barce koji se naslađuju što Turčinu ne ide u Real Madridu jer je zabio Barceloni nož u leđa iako je imao sve dogovoreno s tim klubom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače Real Madrid je platio čak 20 miliona eura Fenerbahčeu za Gulera, a upravo bi Fener mogao biti favorit za njegovo dovođenje na posudbu u januaru.

Cilj je ostanak u La Ligi kako bi se Guler navikao na Španiju i klubovi s Pirineja će imati prednost ispred ostatka Evrope.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Uefalonin dnovinar
0 0
Realno01
Nažalost nikada se neće vidjeti puni potencijal ovog igrača jer povrede su već učinile svoje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti