Arda Guler objasnio način proslave golova: "Vjerujem da sve dolazi od Allaha"

Arda Guler objasnio način proslave golova: "Vjerujem da sve dolazi od Allaha"

Edmir Škorić

Talentovani fudbaler Real Madrida Arda Guler dao je intervju u kojem je otkrio zašto je odabrao španskog velikana, ali i druge zanimljive stvari.

Sa 18 godina je Arda prošlog ljeta iz Fenerbahčea prešao u Madrid za oko 20 miliona eura i s razlogom se smatra jednim od najtalentovanijih igrača današnjice. Iako je na početku imao problema s povredama, početkom 2024. godine poče oje da igra, ali i da postiže golove.

Nedavno je bio junak Realove pobjede na gostovanju kod Real Sociedada, a istu je proslavio tako što je ispružio kažiprst i podigao ga visoko.

"Bazirano je na povjerenju. Vjerujem da sve dolazi od Allaha", rekao je Arda Guler za KAFA Sports, na pitanje da objasni svoj način radovanja.

Devetnaestogodišnjak obično slavi svoje golove stavljanjem desne ruke na srce dok kažiprst lijeve ruke drži gore. Antonio Rudiger, koji je praktički musliman, također često pokazuje ovu gestu.

Oglasi

Zanimljivo, Arda Guler je među igračima s kojima provodi najviše vremena naveo Rudigera i Brahima – obojica su muslimani koji su također postili u ramazanu.

Otkrio je potom da je u Real stigao zbog onoga što mu je u Madridu rečeno, a priznao je i da ga je Carlo Ancelotti nazvao čak tri ptua.

“Zašto Real Madrid? Real Madrid mi je rekao da ću biti Modrićev nasljednik. Ponudili su dugoročan projekt, u što sam se uvjerio".

U istom je intervjuu rekao da Modrića i Kroosa previše poštuje i da ih ne može zvati imenom. "Kroosa i Modrića zovem braćom. Zato su i mene počeli zvati bratom", dodao je 19-godišnjak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Postoji šansa da Arda Guler preuzme Luku Modrića br. 10 dres nakon što Hrvat napusti Real Madrid . Nagađa se da će turski dragulj postati nasljednik 38-godišnjakinja, baš kako mu je i obećano kada su ga "mamili" ljetos da dođe.

Mladi fudbaler je ove sezone upisao osam nastupa i postigao dva gola, jedan protiv Celte i drugi protiv Real Sociedada.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije