Igrač Reala imao sve završeno s drugim timom, nazvao ga Alonso, a on sada stiže u Leverkusen

Prvo ljetno pojačanje Apotekara?

Igrač Reala imao sve završeno s drugim timom, nazvao ga Alonso, a on sada stiže u Leverkusen

Endin Čaušević

Xabi Alonso nedavno je saopštio da će ostati u Bayer Leverkusenu i iduće sezone, te je već počeo da kroji listu igrača koje bi želio dovesti u ljetnom prelaznom roku. Na listi se nalazi već nekoliko imena, a jedno od njih je posebno interesantno.

Alonso je oduševio fudbalski svijet jer je uspio ove sezone već da osigura titulu prvaka Njemačke s Bayer Leverkusenom za koji je ovo prvi trofej u historiji kada je Bundesliga u pitanju.

Mnogi su očekivali da će španski stručnjak na ljeto napustiti ekipu jer je imao na stolu ponude Liverpoola i Bayerna, ali je Alonso nedavno potvrdio da nema namjeru da još uvijek ide i da će sigurno biti na klupi Apotekara i u idućoj sezoni.

To je čelnike Leverkusena itekako obradovalo, a svi su se već bacili na posao kako bi bilo što spremniji za početak prelaznog roka jer je jasno da će biti određenih promjena u igračkom kadru.

Njemački mediji pišu da Alonso već ima nekoliko fudbalera na listi želja kada je upitanju ljetni prelazni rok, a čini se da se jedno ime tu posebno ističe.

U pitanju je defanzivac Real Madrida, Nacho Fernandez, koji će na ljeto napustiti kraljevski klub kao slobodan igrač jer mu ističe ugovor.

Oglasi

Nacho se u prethodnom periodu povezivao s prelaskom u Inter i činilo se da je s prvakom Italije već sve dogovorio, ali sada su se pojavile informacije da se u sve uključio Bayer Leverkusen koji bi mogao pokvariti Interu posao.

Njemački Kicker piše da je Alonso nazvao prije nekoliko dana Nacha Fernandeza i ponudio mu opciju dolaska u Leverkusen, te poručio da traži iskusnog defanzivca koji će predvoditi odbranu u novoj sezoni.

Alonso želi i u Ligi prvaka da napravi što bolji rezultat, a očito je da defanzivca Real Madrida vidi kao odlično pojačanje za odbranu.

No, s druge strane navijači Leverkusena nisu previše oduševljeni tim izborom i smatraju da je bolje da klub uloži novac u nekog mlađeg igrača.

Oglasi

Nacho ima već 34 godine, ali ono što je sigurno za Alonsa i čelnike kluba najvažnije jeste da bi ga doveli bez obeštećenja s obzirom da će španskom defanzivcu isteći ugovor s Realom na kraju ove sezone.

On je u dosadašnjoj karijeri igrao samo za Real Madrid i član je prvog tima još od 2012. godine, te je osvojio čak 24 trofeja s Kraljevima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

No, nezadovoljan je činjenicom da je rezervna opcija u ekipi Carla Ancelottija, te je odlučio da na ljeto napusti Real Madrid i nađe novi izazov.

Iako se činilo da će to biti Inter sada je sve izglednija opcija da će potpisati za Leverkusen i to zbog Alonsovog poziva koji je očito bio jako uvjerljiv.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi