Zbog poteza Arde Gulera Montella morao zaustaviti trening: "Moram ti ovo reći..."

Turska zvijezda

Zbog poteza Arde Gulera Montella morao zaustaviti trening: "Moram ti ovo reći..."

Edmir Škorić

Arda Guler (19) smatra se jednim od najvećih talenata evropskog fudbala, a tome svjedoči i podatak da ga je ljetos Real Madrid platio Fenerbahčeu 20 miliona eura plus bonusi.

Jedva je bio i punoljetan Arda Guler kada je napustio Istanbul i pridružio se Real Madridu. Nije mu bilo lako na početku, zaredale su se povrede, gubio je na samopouzdanju, ali nije odustajao.

Tek u 2024. godini mu je Carlo Ancelotti počeo davati priliku. Naravno, pomalo ga je ubacivao, a on nedavno postigao prvijenac u meču protiv Celte, da bi u posljednjem kolu protiv Osasune udarcem sa 50 metara lobovao golmana, mada je nedostajalo malo sreće da postigne jedan od najljepših golova, pošto je lopta završila na okviru gola.

"Ako nas pitate, to je bio pogodak", rekao je oduševljeno nakon utakmice Ancelotti koji je na sva zvona hvalio mladog veznjaka.

Arda Guler se ubrzo nakon toga zaputio u Tursku na okupljanje reprezentacije. Po prvi ptu je s njim radio selektor Turske Vincenzo Monetlla i Italijan je imao šta da vidi.

Oglasi

U jednom trenutku na posljednjem turskom treningu Arda Guler je napravio sjajan prodor i umjesto da akciju završi golom, nesebično proslijedio loptu do svog saigrača.

"Moram ti ovo reći, bit ćeš veliki igrač. To je to, mali, tako treba da se razmišlja u fudbalu. Mogao si sam sve završiti, ali ti je tim na prvom mjestu", rekao je Montella Guleru pred ostatkom turskih reprezentativaca i to nakon što je zaustavio nakratko trening-utakmicu.

Jasno je i Montelli kao i Ancelottiju da se radi o vanserijskom talentu koji ima vrijeme na svojoj strani i uz pravu podršku i kvalitetan rad, samo je nebo granica.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ardu ćemo gledati i na Euru, a sa Turskom ć edo tada odigrati nekoliko prijateljskih utakmica i imat će priliku Montelli dodatno pokazati kakav je fudbalski majstor i da zaslužuje biti ključni igrač svog nacionalnog tima. Očekuje se u sastavu 22. marta, u petak, protiv Mađarske u gostiam, a njegova reprezentacija četiri dana kasnije igra i protiv Austrije u gostima.

Na Evropskom prvenstvu u junu igraće protiv Portugala i Češke te jedne od reprezentacija koje će se izboriti za veliki turnir kroz baraž.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti