Turci imaju direktnu poruku za Ancelottija zbog Gulera: "Bilo bi najbolje za sve"

Za mladića je sutra veliki dan

Turci imaju direktnu poruku za Ancelottija zbog Gulera: "Bilo bi najbolje za sve"

Edmir Škorić

Turska sutra u Beču gostuje Austriji u prijateljskoj utakmici, a selektor Vincenzo Montella govorio je posebno na press konferenciji o mladom veznjaku Ardi Guleru (19).

Strast koja postoji u Turskoj prema sportu, općenito, a posebno prema fudbalu i njegovim igračima koji nastupaju u inozemstvu, dobro je poznata.

Arda Guler je pozvan da bude jedan od vođa reprezentacije u narednim godinama. Za sada 19-godišnji ljevak nije stao na desnu nogu u Real Madridu, sa samo 98 odigranih minuta u više od polusezone. Veliki je talent što je već pokazao i dokazao, ali to mu nije pomoglo da se izbori za konkretne minute kod Carla Ancelottija.

"Volio bih da Arda igra više za Real Madid. Nije ista razina treninga i utakmica. Bilo bi bolje i za nas i za Real da Arda igra malo više", rekao je Montella i na taj način poslao poruku Ancelottiju.

Italijan je turski selektor od septembra 2023. godine. Do ovog martovskog prozora nikada nije uspio pozvati Gulera, zbog povreda koje je igrač Real Madrida imao po dolasku u Španiju.

Oglasi

Naravno, ni u prvoj utakmici koju je imao na raspolaganju Montella ga nije postavio u prvih 11, što je opravdano ograničenom minutažom koju ima u Španiji.

"Je li potrebno riskirati s fudbalerom koji u zadnjih osam mjeseci nije odigrao 20 minuta niti u jednoj utakmici? ", zapitao se na konferenciji za novinare nakon poraza u Mađarskoj.

U toj utakmici Arda Guler je na teren izašao tačno u 60. minuti i, iako nije mogao spriječiti poraz svoje momčadi, bio je aktivan prvo na desnom krilu, a zatim iu veznom redu.

Ovog utorka (20.45 sati) Turska igra novu utakmicu protiv Austrije. Montella je već na svoj način najavio da će Arda Güler biti u igri od početka.

"Ako se danas dobro naspavam i odmorim, mislim da će Arda sutra početi ", rekao je u nastupu uoči prijateljske utakmice koja će se igrati u Beču.

Ove je sezone u nepunih 100 minuta za Real Arda stigao zabiti i gol i to protiv Celte Vigo u ligaškoj pobjedi 4:0 10. marta, dok je u posljednjem meču protiv Osasune igrao pet minuta, ali je stigao pogoditi prečku sa preko 50 metara.

Odlučio je lobovati golmana domaće ekipe, uspio je u tome, ali je okvir gola spasio Pamplonce, mada je kasnije Ancelotti rekao da je za njih u Madridu taj njegov pokušaj ravan golu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti