Dok je Modrić u Egiptu, Real pravi do sada neviđeno: Od četiri opcije Hrvat je jednu već odbio!
Foto: Matija Habljak/Pixsell

Kraljevi rade presedan radi osvajača Zlatne lopte

Dok je Modrić u Egiptu, Real pravi do sada neviđeno: Od četiri opcije Hrvat je jednu već odbio!

A. Čaušević

Opet se špekuliše o budućnosti Luke Modrića. Iz Španije stižu važne vijesti i najavljuju zaokret od 180 stepeni uz naglasak da će Real Madrid radi Hrvata do sada napraviti neviđeno.

Modrić ima 38 godina i do sada nije zabilježen slučaj da Real nekom fudbaleru te životne dobi nudi novi ugovor. Upravo iz tog razloga u Španiji bruje o presedanu koji se sprema.

Bio bi to definitivno nezapamćen slučaj što možda dovoljno govori o Modrićevom značaju, ali i samoj reputaciji koju je izgradio u Realu.

Hrvat je na nekoliko posljednjih nastupa pokazao da još uvijek nije za starog gvožđa te da može donijeti kvalitet više ekipi kada je to najpotrebnije kao što je bio slučaj kad je zabio za pobjedu nad Sevillom.

Osvajač Zlatne lopte se trenutno nalazi u Egiptu sa reprezentacijom, a u Realu spremaju sastanak koji bi mogao biti ključan za ostanak iskusnog veznjaka u Madridu.

Do razgovora između Modrića i Florentina Pereza će sigurno doći, samo je pitanje koji datum će biti odabran za dan D kada bi trebala pasti i konačna odluka.

Oglasi

The Athletic piše da dugogodišnji kapiten Vatrenih na stolu ima četiri opcije za nastavak karijere, te da je jednu, onu najluksuzniju već odbio.

Prva opcija je svakako ostanak u Realu možda i najpoželjnija za Modrića, druga je potpis sa nekim od evropskih klubova, treća odlazak u MLS te posljednja Saudijska Arabija.

Saudijci Modriću nude sve što poželi baš kao i prošlog ljeta, ali prema izvorima iz Španije Hrvat uopšte nije zainteresovan za odlazak u novu obećanu zemlju kao što su to primjera radi uradili Marcelo Brozović i Ivan Rakitić.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Modrić je i prošlog ljeta produžio saradnju s Realom za jednu sezonu. U međuvremenu je izgubio mjesto startera te uglavnom ulazi sa klupe, posebno u najvažnijim mečevima.

U ovoj sezoni La Lige sjajni veznjak je bio starter na 12 od 24 susreta s tim da je samo u dva navrata cijelu utakmicu bio na terenu. Učinak su mu dva gola i četiri asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi