Turska poražena sa 6:1, ali svi stanovnici te zemlje sada bruje o potezu Arde Gulera

Mali je genijalac

Turska poražena sa 6:1, ali svi stanovnici te zemlje sada bruje o potezu Arde Gulera

E. Škorić

"Ako budem dobro naspavan i raspoložen, Arda Guler će biti starter", rekao je selektor Turske Vincenzo Montella sinoć, a večeras smo mogli vidjeti mladu zvijezdu Real Madrida u prvoj postavi.

Turska puno očekuje od 19-godišnjeg veznjaka Real Madrida, kojeg je kraljevski klub za oko 20 miliona eura potpisao ljetos kada ga je doveo iz Fenerbahčea.

Ardu je Montella očekivano pozvao za martovske prijateljske utakmice. Igrao je pola sata u Budimpešti u porazu od Mađarske (1:0), dok je mnogo više igrao večeras u Beču protiv Austrije.

Na terenu je Arda Guler proveo 90 minuta, ali neće po najboljem pamtiti ovaj nastup jer je Turska deklasirana sa 6:1. jedini gol dao je Hakan Calhanoglu u 25. iz penala, dok su za Austrijance zabijali Gregoritsch (3), Schlager, Baumgartner i Entrup.

Iako nije postigao gol niti upisao asistenciju, Arda Guler se ponovo istakao i to atarktivnim udarcem makazicama, ali je njegov potencijalno najljepši gol u karijeri spriječio austrijski golman.

Oglasi

Očito je da Arda pokušava da radi fantastične stvari na terenu i da ga pamte po majstorijama. Nedavno je u meču protiv Osasune u nadoknadi lobovao golmana sa 50 metara, ali je pogodio prečku.

Unatoč dva poraza, selektor Turske Vincenzo Montella ne brine za svoj posao, najvažnije je ono što će njegovi igrači napraviti u Njemačkoj na Euru, a tamo će igrati u grupi s Portugalom, Češkom i Gruzijom, koja je večeras na penale izbacila favorizovanu Grčku.

Kada govorimo o Ardi Guleru, on će imati priliku da prvi put igra na velikom turniru, a do tada će pomalo sakupljati minute i iskustvo igrajući za Real. Nedavno je u pobjedi kod Celte postigao prvijenac za slavni tim.

Top Komentari

Drakula
Prelos igrac to ce pokazati vrijeme.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi