Džeko će igrati pored najvećeg evropskog dragulja (18) - večeras je zabio gol kakav se rijetko viđa

Arda Guler na djelu

Džeko će igrati pored najvećeg evropskog dragulja (18) - večeras je zabio gol kakav se rijetko viđa

Edmir Škorić

Jedan od najvećih talenata evropskog nogometa večeras je zablistao na utakmici Turske i Walesa u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Turska je ugostila Wales i došla do važne pobjede, te je trenutno na maksimalnom učinku i ima devet bodova u grupi D u kojoj su još Armenija, spomenuti Wales, Hrvatska i Latvija.

Turcima je gol poništen u devetoj minuti zbog ofsajda u kojem se našao strijelac Mepham, a u 41. minuti isključen je Morrell nakon direktnog crvenog kartona gostiju.

Nakon toga opsada gola gostiju, Calhanoglu u 64. minuti ne uspijeva iskoristiti penal, zatim je VAR poništio još jedan gol Turskoj...

U 72. minuti rezervista Nayir konačno postiže gol za slavlje domaćih, a onda majstorija talentovanog Arde Gulera u 80. minuti, kada je postigao spektakularan gol.

Oglasi

Guler je trenutno igrač Fenerbahčea, mogao bi biti saigrač naše Edina Džeke, iako se mnogi velikani bore da ga kupe već ovog ljeta.

On se mjesecima povezuje s Milanom, htjela ga je i Barcelona, ali navodno je Ajax jako blizu da ga dovede za odštetu od samo 17,5 miliona eura. Ako se to i dogodi, zaigraće pored Benjamina Tahirovića, našeg reprezentativca koji je jučer potpisao za Ajax.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Arda Guler ima samo 18 godina i imao je sjajnu sezonu iza sebe, dok je dobre partije pružao i u dresu turske reprezentacije.

Nema nikakve sumnje da je pred njim velika budućnost, samo je pitanje u kojem klubu će dalje da gradi svoju karijeru.

Top Komentari

Drakula
Cuj najveceg dragulja. Ma ebem i vama mrtve i zive novinari sa sportsport.ba
0 5
Adrian
Više me i ne iznenađuju ovakvi naslovi.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi