Dok čekaju Džekin potpis Turci se prisjetili igrača iz BiH koji su tamo ostavili neizbrisiv trag

Legenda do legende

Dok čekaju Džekin potpis Turci se prisjetili igrača iz BiH koji su tamo ostavili neizbrisiv trag

E. Čaušević

Edin Džeko doputovao je jutros u Istanbul gdje će potpisati ugovor s Fenerbahčeom. Dok se čeka zvanična potvrda da je Džeko potpisao za turskog velikana mediji u toj zemlji prisjetili su se nekih od fudbalera iz Bosne i Hercegovine koji su nastupali u Turskoj.

Džeko će sigurno biti veliko pojačanje i jedna od najvećih zvijezda koja je stigla u Tursku u prethodnim godinama i zbog toga nije čudo što se prati Dijamantov svaki korak otkako je sletio u Istanbul.

Bh. napadač je već na ljekarskim pregledima i uskoro se očekuje da potpiše ugovor, te da Fenerbahče predstavi svoje veliko pojačanje fudbalskoj javnosti.

Dok se čeka zvanična potvrda Fenerbahčea da je Džeko potpisao ugovor mediji u Turskoj odlučili su se prisjetili nekih od najboljih fudbalera iz Bosne i Hercegovine koji su nekada nastupali u njihovoj zemlji.

Mnogi fudbaleri iz BiH igrali su u Turskoj, a i danas ima dosta njih koji svoj hljeb zarađuju upravo igrajući u toj zemlji.

Oglasi

Turci su se prisjetili onih najboljih koji su nekada igrali u Turskoj, a naravno na vrhu te liste našla su se dva dobro poznata imena. Naravno, to su Elvir Baljić i Elvir Bolić koji su najbolje dane svojih karijera proveli u Turskoj.

Igrali su za najveće turske klubove i ostavili neizbrisiv trag, ali i otvorili vrata mnogim igračima iz naše zemlje koji su kasnije odlučili da idu u Tursku.

Elvir Balic

Baljić je briljirao u dresu Fenerbahčea iz kojeg je u legendarnom transferu 1999. godine otišao u Real Madrid. Još je igrao za Bursaspor, Galatasaray, Konyasport, Ankaragucu i Istanbulspor u kojem je 2008. godine završio karijeru.

Što se tiče Bolića on je također igrao za dva najveća turska kluba, a to su Fener i Galata. U Turskoj je igrao još za Gaziantepspor, Istanbulspor i Malatayspor.

Oglasi

Elvir Bolic

Na listi je i Kenan Hasagić. Legendarni bh. golman u Turskoj je nastupao za Altay, Gaziantepspor i Basaksehir.

Kenan Hasagić

Turci su se prisjetili i Miralema Pjanića koji je jedini aktivan danas. Pjanić je u Turskoj proveo jednu sezonu kada je bio u Bešiktašu na posudbi iz Barcelone, ali se nije previše proslavio u klubu iz Istanbula.

Miralem Pjanic

Oglasi

Na listi je i Sead Halilagić koji ima bh. pasoš i pamtimo ga još iz Željezničara. U Turskoj se skrasio igrajući za Bešiktaš, a još je igrao za Istanbulspor i Adanaspor gdje se penzionisao 2003. godine. Do prije nekoliko godina bio je u akademiji Bešiktaša.

Sead Halilagic

U Turskoj je svojevremeno igrao i nekadašnji bh. reprezentativac Vedin Musić. Stigao je 1996. godine u Istanbulspor, a pet sezona proveo je i u dresu Antalyaspora.

Vedin Music

Kratku avanturu u Turskoj imao je i Zvjezdan Misimović koji je u iznenađujućem transferu iz Wolfsburga prešao u Galatasaray. Tu je bio samo jednu sezonu i nije se previše naigrao, te je otišao put Rusije gdje je igrao za moskovski Dynamo.

Oglasi

Zvjezdan Misimović

I na kraju ove liste Turci su se prisjetili i legendarnog Safeta Nadarevića. Nekadašnji bh. defanzivac je u Tursku stigao 2008. godine kada je potpisao za Eskisehirspor, te je četiri godine bio nezamjenjiv u prvom timu.

Safet Nadarević

Naravno, sigurno da treba spomenuti i Edina Višću koji već godinama igra u Turskoj. Ostavio je neizbrisiv trag u Basaksehiru, a bivši bh. reprezentativac trenutno je član Trabzonspora.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Od aktivnih igrača izdvajaju se Amir Hadžiahmetović i Ibrahim Šehić koji nastupaju za Bešiktaš, odnosno Konyaspor.

Također, od u Turskoj su trag ranije ostavili Riad Bajić, Ermin Zec, Haris Hajradinović, Nihad Mujakić, Marko Mihojević, Deni Milošević, Daniel Graovac...

Top Komentari

Mowzilla
Izet Hajrovic
0 0
LedeniTuzla
Mersed Kovacevic...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi