Chelsea završio prvo pojačanje za januar
Foto: EPA

Barkley danas potpisuje

Chelsea završio prvo pojačanje za januar

Midhat Šljivak

Londonski Chelsea dogovorio je prvo pojačanje za zimski prelazni rok.

Novi član Plavaca danas bi trebao postati Ross Barkley, aktuelni fudbaler Evertona, koji se već odavno povezuje sa prelaskom na Stamford Bridge.

Engleski mediji tvrde da je transfer gotova stvar. Barkley će večeras obaviti ljekarske preglede u Londonu i potpisaće višegodišnji ugovor sa aktuelnim prvakom Premiershipa.

Everton će za 24-godišnjeg reprezentativca Engleske dobiti sumu od 15 miliona funti, što je sasvim solidna cifra zbog činjenice da Barkleyu ugovor sa Karamelama ističe na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Barkley se ranije povezivao i sa Tottenhamom, ali na kraju je pobjedu u borbi za njegov potpis odnio Chelsea.

Sjajni veznjak ove sezone nije igrao zbog povrede i njegov povratak na teren desiće se u dresu novog tima.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi