Tužan kraj bogate karijere: Zaboravljen od sviju tiho se oprostio od fudbala

U 35. godini

Tužan kraj bogate karijere: Zaboravljen od sviju tiho se oprostio od fudbala

Haris Zilić

Stigao je kraj još jedne karijere u svjetu fudbala.

Legendarni turski fudbaler Arda Turan odlučio je da okonča karijeru u 35. godini života.

Ardi je 1. jula ove godine istekao ugovor sa Galatasarayom, a istanbulski velikan nije želio produžiti na još jednu godinu.

Proslavljeni turski fudbaler krenuo je u potragu za novim klubom, bilo je nekoliko razgovora prije svega sa klubovima iz Turske, ali i Azije, međutim u konačnici je odlučio da završi karijeru.

Karijera Arde Turana počela je 2000. godine u Altintepsiju, gdje su njegov talenat primijetili u redovima Galatasaraya i angažovali tada 14-godišnjeg Turana.

U Galati je upisao i prve seniroske minute, bio na posudbi u Manisasporu, a nakon decenije u Galati, stigao je Transfer u Atletico Madrid.

Oglasi

Nakon Atletica nosio je i dres Barcelone, a onda povratak u Tursku. Prvo je obukao dres Basaksehira, a zatim je karijeru okončao tamo gdje je i sve počelo u timu Galatasaraya.

Za reprezentaciju Turske Turan je odigrao okruglo 100 utakmica i postigao 16 golova.

U karijeri je osvojio 13 trofeja, od čega su dvije titule prvaka Španije sa Atleticom i Barcelonom, dok je sa Jorgandžijama osvojio i Evropa ligu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Mnogi su mišljenja da je Arda Turan još mogao koju sezonu da pomogne nekoj od ekipa, ali odlučio je da je to definitivan kraj.

Tiho se oprostio od fudbala u trenutku zaborava. Vidjet ćemo u budućnosti da li će se Turan odlučiti za neki trenerski posao.

Top Komentari

vlakanje
zaboravljen od "sviju"?!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi