Daleko od Evrope, daleko od elite: Messijev naredeni klub je potpuno iznenađenje

Gazde optimistične

Daleko od Evrope, daleko od elite: Messijev naredeni klub je potpuno iznenađenje

A. Čaušević

Lionelu Messiju je preostalo 20-ak dana ugovora s Barcelonom, a još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru. 

Messijev naredni klub bi mogao biti daleko od evropske elite. U pitanju je Inter Miami. Da je sve u poodmakloj fazi potvrdio je i jedan od vlasnika kluba, Jorge Mas.

"Optimističan sam da bi Messi mogao nositi dres Miamija kao najbolji igrač naše generacije što odgovara našim ambicijama jer nam je cilj napraviti ekipu svjetske klase", rekao je Mas ja Miami Herald.

"Zaista smo naporno radili na svemu", kratko je kazao David Beckham uz napomenu da su u pitanju ozbiljni pregovori.

Naime, dogovor s klubom iz MLS-a je samo dio desetogodišnjeg ugovora kojeg će Messi uskoro potpisati s Barcelonom.

Čudesni Argentinac bi do kraja sezone 2022/2023 igrao na Nou Campu, nakon toga bi naredne dvije godine proveo u Inter Miamiju, da bi se vratio u Kataloniju i postao svjetski ambasador Barcelone.

Oglasi

"Uvijek sam imao san da jednog dana živim i takmičim se u SAD-u i da osjetim kakva je njihova liga", kazao je Messi u decembru za LeSextu.

Inače od prvog dana narednog mjeseca nekoliko velikih imena će promijeniti ekipe, a ugledni L'Equipe je odabrao idealnih 11 od slobodnih igrača.

Najveće golmansko ime koje će promijeniti klub je Gianluigi Donnaruuma. Mladi golman odlučio je napustiti Milan, a povezuje se sa prelaskom u Juventus i Barcelonu.

Defanzivni red čine također odlična imena. Tu su Elseid Hysaj, Sergio Ramos, Jerome Boateng i Ryan Bertnand.

Ramos još uvijek pregovara sa Realom o produžetku saradnje, dok će ostala trojka iz idealne ekipe napustiti svoje klubove.

Oglasi

Vezni red idealnog tima slobodnih igrača čine Juan Mata, Javi Martinez, Georginio Wijnaldum i Hakan Calhanoglu.

Od igrača iz veznog reda samo je Juan Mata u pregovorima sa Manchester Unitedom oko novog ugovora, što je tim sa Old Trafforda i potvrdio.

Napad idealnog tima slobodnih igrača predvode Lionel Messi i Memphis Depay.

Zvijezda Barcelone Leo Messi je navodno već dogovorio produžetak saradnje sa katalonskim velikanom, a društvo u napadu ovog kluba u narednoj sezoni bi mu mogao praviti upravo Depay.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BigBabo
**** vas on a vi njega.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi