Skandiranje navijača Maroka moglo bi podijeliti fudbalski svijet!

Sve se dešavalo u prvom poluvremenu

Skandiranje navijača Maroka moglo bi podijeliti fudbalski svijet!

Admin Čaušević

Maroko od početka Svjetskog prvenstva ima najveću podršku, tako je i u polufinalnom duelu protiv Francuske gdje Lavova Atlasa na stadionu Al-Bayt podržava više od 40.000 navijača.

Tokom cijelog turnira navijači Maroka su 12. igrač te selekcije, ali skandiranje njihovih pristalica u prvom poluvremenu moglo bi izazvati dosta polemika.

Kao što je poznato FIFA zabranjuje slanje političkih i vjerskih poruka tokom utakmica kao i nacionalističko navijanje zbog čega su neki Savezi već bili pod istragom.

A Marokanci su se odlučili za vjersko skandiranje recitirajući prvi stup islama, odnosno šehadet, tj. riječi kojim se očituje pripadnost islamu.

ئێستا: هەموو هاندەران هاوار دەکەن لا اللە الا الله محمد رەسول الله

Posted by Yariga on Wednesday, December 14, 2022

"Nema drugog Boga osim Allaha i Muhammed je Allahov rob i Njegov poslanik", mogli su se čuti navijači Maroka kako skandiraju tokom utakmice.

Oglasi

Inače, neki od igrača Maroka su i tokom turnira poslije pobjeda izjavljivali da su njihovi trijumfi posvećeni svim muslimanima svijeta.

Treba istaći da je Maroku stigla velika podrška iz dijelova svijeta gdje živi većinski muslimansko stanovništvo.

Najbolji primjer stiže možda iz Srbije gdje je stanovništvo Novog Pazara otvoreno navija za Maroko gdje je na tvrđavi Bedem okačena zastava Maroka dužine sedam metara.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, na stadionu Al-Bayt se nalazi i Mesut Ozil jedan od poznatijih fudbalera muslimana koji je također stigao da podrži reprezentaciju Maroka. 

I Marokanci su tokom turnira vrlo često upražnjavali molitve, a svoju zahvalnost Bogu su iskazivali i tokom proslava tako što bi kolektivno pali na sedždu.

Top Komentari

umzm12123
Nista cudno ćakijasi,neandertalci...
6 10
Drakula
Jest nasim ******ma drago sto se desilo ovo. Samo nek neko Allaha spomene odma su osvojio njihovu ljubav hehehe
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi