Ne idu samo Nizozemci kući, još jedan sudionik sjajnog meča je završio nastup na Svjetskom prvenstvu

Bilo je dosta primjedbi na suđenje

Ne idu samo Nizozemci kući, još jedan sudionik sjajnog meča je završio nastup na Svjetskom prvenstvu

Samir Mlaćo
Mnogo bore donio je meč Argentine i Nizozemske, a o navedenom meču još se priča.

Argentinci su vodili 2:0, no Nizozemska se vratila i stigla na 2:2, pa su pobjednika odlučili jedanaesterci.

Argentina je prošla dalje i sutra će za rivala imati Hrvatsku, a svoj put na Svjetskom prvenstvu završio je i iskusni španski sudija Antonio Mateu Lahoz.

Lahoz se nije proslavio, a pokazao je čak 15 žutih kartona.

Bilo je veoma burno na terenu, dosta nervoze i koškanja, a mnogi su komentarisali suđenje, naravno u negativnom.

FIFA je odlučila da je Lahoz završio nastup na prvenstvu, te ga nećemo gledati u samoj završnici.

Oglasi

Kako je već poznato pravdu na polufinalnom meču Argentine i Hrvatske dijelit će italijanski sudija Daniele Orsato, dok sudija za meč Francuske i Maroka u srijedu još uvijek nije određen.

Podsjetimo, u Argentini strahuju od moguće kazne za Lionela Messija koji je komentarisao upravo suđenje Lahoza.

Messi je jednom dijelu medija poručio da neće komentarisati suđenje, no argentinski Clarin navodi a je ipak kazao da su Nizozemci izjednačili na 2:2 iz nepostojećeg prekršaja, što je bio kako kaže nastavak lošeg suđenja.

Ipak, Messi je velika zvijezda i vjerovatno će samo proći sa opomenom, a svi oni koji misle da bi mogao propustiti polufinalni meč su zaista u velikoj zabludi, iako kod Argentinaca postoji blagi strah.

Oglasi

Zbog kartona selektor Argentine Lionel Scaloni neće moći da računa na lijevog beka Marcosa Acunu te desnog beka Gonzala Montiela.

Tako će Scaloni morati da ekspermentiše, a priliku će vjerovatno dobiti Nicolas Tagliafico i Nahuel Molina.

U redovima Hrvatske nema problema sa kartona, pa će Zlatko Dalić imati na raspolaganju sve nogometaše, ukoliko naravno svi budu zdravi i sto posto spremni.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Argentinci se nadaju da će njihova selekcija nakon 1986. godine konačno osvojiti zlatnu medalju, a to bi bila i kruna karijere za Lionela Messija kojem je ovo najvjerovatnije posljednji Mundijal.

Utakmica između Argentine i Hrvatske na rasporedu je 13. decembra s početkom u 20 sati na Lusail stadionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi