Messi i društvo na koljenima: Nevjerovatan preokret Saudijske Arabije u Lusailu!

Vode sa 2:1

Messi i društvo na koljenima: Nevjerovatan preokret Saudijske Arabije u Lusailu!

E. Čaušević

Argentina i Saudijska Arabija igraju trenutno meč prvog kola grupne faze Svjetskog prvenstva u katarskom Lusailu.

Argentinci su dominirali u prvom poluvremenu i već u desetoj minuti utakmice uspjeli su da dođu do prednosti kada je Lionel Messi pogodio iz penala za 1:0.

Prednost Gaučosa mogla je biti i ubjedljivija jer su do kraja prvog dijela još čak tri puta tresli mrežu S. Arabije, ali su golovi poništeni zbog ofsajd pozicija.

Međutim, na startu drugog poluvremena Saudijska Arabija je šokirala Gaučose i uspjela je da poravna na 1:1.

Messi je izgubio loptu na sredini terena koju je Al Buraikan poslao za Al Shehrija, a on koristi očajnu reakciju Romera i matira Martineza za poravnanje rezultata.

Nakon toga sve je jednostavno "eksplodiralo" na tribinama stadiona u Lusailu na kojima su u većem broju navijači S. Arabije.

Oglasi

Pogodak Saudijske Arabije za 1:1 pogledajte OVDJE.

Saudijci su nakon izjednačenja furiozno krenuli naprijed i u potpunosti su šokirali Argentince nekoliko minuta kasnije kada su zabili pogodak za potpuni preokret i vodstvo od 2:1.

U centru pažnje našao se Al Dawsari koji je u 53. minuti zabio nevjerovatan gol za 2:1 i novu erupciju oduševljenja na tribinama.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Gol za preokret S. Arabije pogledajte OVDJE.

Do kraja utakmice ostalo je više od pola sata i sigurno da će Argentinci sada krenuti svim silama naprijed po preokret kako bi izbjegli senzaciju na startu Mundijala.

Top Komentari

789012455
Au kakva golcina za vodstvo ,svaka cast !
4 0
VenamaHrabrih
Vala mi je Argentina vazda mrska bila. Još kad im dade penal, reko' gotovo... Nisu mi ni ovi Saudijci nešto dragi, ali bih volio da ih mrknu. Igraju ljusi, borbeni su, svaka čast. Čestitam Messiju na penalu. Ja još nikad nisam u životu vidio da je neko dao gol iz penala. Bravo, Messi!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti