Slavlje se moglo pretvoriti u tragediju: Otamendi ugledao kablove, pa spasio Messija i saigrače

Sreća pa je reagovao

Slavlje se moglo pretvoriti u tragediju: Otamendi ugledao kablove, pa spasio Messija i saigrače

E. Čaušević

Igrači Argentine doputovali su u Buenos Aires gdje su ih dočekale prepune ulice ponosnih navijača nakon što su uspjeli po prvi put poslije 1986. godine osvojiti Svjetsko prvenstvo. Slavlje još uvijek traje, a moglo se pretvoriti u tragediju da Nicolas Otamendi nije reagovao.

Argentinci su u spektakularnom finalu uspjeli da nakon penala pobjede selekciju Francuske i nakon 36 godina čekanja ponovo postanu prvaci svijeta po treći put u svojoj historiji.

Nakon što su napravili pravu feštu na stadionu i u svlačionici igrači Argentine su nestrljivo čekali da se vrate kući jer su znali da ih u Buenos Airesu očekuje prava ludnica.

Na ulicama glavnog grada Argentine okupio se veliki broj navijača koji već dva dana slavi osvajanje titule prvaka svijeta, a slike iz ovog grada najbolje pokazuju koliko su u oni zaluženi fudbalom.

Igrači Argentine doputovali su u Buenos Aires nakon čega su ušli u autobus s otvorenim krovom i slavlje se ponovo moglo nastaviti.

Oglasi

Sigurno je da ni slutili nisu koliko navijača ih čeka na ulicama glavnog grada, a igrači nisu mogli da sakriju oduševljenje kada su vidjeli da je skoro svaka ulica kojom su prošli zaista krcata navijačima.

Sve to direktno prenosi nekoliko televizijskih kuća u Argentini, a jedna od kamera zabilježila je i nevjerovatan trenutak kada se slavlje Gaučosa moglo pretvoriti u katastrofu.

Naime, pojedini igrači Argentine sjeli su na dio autobusa na kojem ima krov i ignorisali su upute da to ne rade zbog prepreka na putu, ali su to zanemarili. Ipak, ubrzo su vidjeli zašto se sjedenje na krovu treba izbjegavati i samo odličnom reakcijom Otamencija je izbjegnuta moguća tragedija.

Na krovu su pored Otamendijal sjedili još Lionel Messi koji je u rukama čuvao trofej, te Angel Di Maria, Leandro Paredes i Rodrigo De Paul.

Autobus je prolazio kroz jednu ulicu gdje su kablovi od struje bili nešto niže postavljeni i igrači nisu na to previše obraćali pažnju. No, potom je Otamendi u posljednjoj sekundi reagovao i rekao saigračima da moraju da se sagnu kako ih kablovi ne bi pokosili i oborili s autobusa.

[twitter]https://twitter.com/Ziad_EJ/status/1605092041607741440[/twitter]

Ovaj detalj postao je glavna tema javnosti u Argentini, alii širom svijeta jer jasno je da je moglo doći do tragedije, te da bi Messi i društvo sigurno pali s krova autobusa da nisu na vrijeme izbjegli ove kablove.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U čudu su bili i komentatori koji su prenosili slavlje Argentinaca jer su bili svjesni kakva katastrofa bi se desila da Otamendi nije reagovao.

Ubrzo nakon toga oni su sišli s krova i priključili su se ostatku ekipe jer su shvatili zbog čega su im prije ulaska u autobus savjetovali da se ne penju na taj krov.

Top Komentari

FudbalskiZnalac
šteta
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi