Pružio ruku predsjedniku Francuske, a onda napravio bezobraznu provokaciju i otišao dalje

Otamendi na meti kritika

Pružio ruku predsjedniku Francuske, a onda napravio bezobraznu provokaciju i otišao dalje

Endin Čaušević

Reprezentacija Argentine u nedjelju je u fantastičnom finalu nakon penala pobijedila Francusku i osvojila Svjetsko prvenstvo, a fešta Gaučosa će trajati još danima. Slavlje je počelo odmah nakon meča, no mrlju na sve to bacio je Nicolas Otamendi svojom provokacijom prema predsjedniku Francuske.

Emmanuel Macron bodrio je u nedjelju reprezentaciju Francuske i emotivno je doživio svaki pogodak svog tima, te se nadao da će njegova država odbraniti tituli prvaka svijeta, ali se to na kraju nije desilo.

Macron se nakon utakmice pojavio i na završnoj ceremoniji dodjele medalja gdje je prvo tješio igrače Francuske dok im je davao medalje, a onda su na red došli novi prvaci svijeta.

Argentinci su poznati po svom prgavom ponašanju, a neki od igrača su to dokazali i tokom dodjele medalja što baš i nije oduševilo svijet.

Prvo je Emiliano Martinez sve razočarao kada je dobio nagradu za najboljeg golmana na ovom takmičenju, a onda ju je stavio na mjesto svog spolnog organa i okrenuo se ka tribini na kojoj su bili francuski navijači.

Oglasi

Ovakav potez golmana Argentine razočarao je fudbalski svijet, a on je nakon meča poručio da se jednostavno nije mogao kontrolisati i da je to uradio jer su i oni njega provocirali tokom utakmice.

Međutim, Martinez očito nije bio jedini koji je svojim bezobrazlukom bacio mrlju na slavlje igrača Argentine koje su u ovoj zemlji čekali još od davne 1986. godine.

Pored golmana Argentine u centru pažnje našao se i Nicolas Otamendi zbog poteza koji je mnogima promaknuo u prvi mah, ali ta priča je sada glavna tema na društvenim mrežama.

Naime, tokom dodjele medalja igrači su se pozdravili s Macronom, no jedino defanzivac ovog tima odlučio je da ga provocira zbog poraza njegove države u toj finalnoj utakmici.

Otamendi je prvo pružio ruku predsjedniku Francuske, a odmah nakon toga poljubio je zlatnu medalju i nasmijao se.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

@bosteropasion_

En frente del presidente de francia 💀💀

♬ sonido original - El más argentino de todos 💙🤍

Mnogi su žestoko kritikovali Otamendija zbog tog poteza i poručili mu da se tako ne treba ponašati prema predsjedniku neke države, te da je time samo dokazao koliko su Argentinci prgav i bezobrazan narod.

Top Komentari

user1661462913
jaaj al ovaj novinar cijelo vrijeme pise negativno o njima, de pusti druze malo ljude na miru, imas milion pozitivnijih stvari za napisati, pusti malo negativu
3 1
Ecosport
Kako je Macron slavio i skakao, i treba mu to uraditi, ko ga iebe.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi