Na terenu nisu mogli, ali Francuzi su našli način da 'gaze' Messija
Lionel Messi je u Kataru za protivničke igrače bio apsolutno nezaustavljiv i podigao je najveći trofej karijere (Foto: EPA)

Scena iz bara

Na terenu nisu mogli, ali Francuzi su našli način da 'gaze' Messija

Midhat Šljivak

Lionel Messi odveo je reprezentaciju Argentine do naslova prvaka svijeta nakon 36 godina čekanja, a u finalu su Gaučosi boljim izvođenjem penala savladali branioce naslova, selekciju Francuske.

Argentina je pod vodstvom Lionela Scalonija s klupe i Lionelom Messijem na terenu uspjela u Kataru doći do naslova najbolje fudbalske selekcije svijeta na koji se čekalo gotovo četiri decenije.

Francuzi nisu mogli napraviti previše protiv Lionela Messija na terenu. On im je postigao dva pogotka i Trikolori nisu imali pravi način da ga zaustave.

Za razliku od fudbalera navijači francuske selekcije su našli način da 'gaze' Messija. Učinili su to na poprilično zanimljiv način koji je već prepoznatljiv u Francuskoj.

Na ulazu u jedan bar postavljen je Messijev dres iz PSG-a. On je postavljen umjesto otirača za obuću, pa svako ko želi može da 'gazi' po Messiju.

Oglasi

"Ne zaboravite da obrišete obuću na ulasku", poruka je koja stoji iznad dresa s brojem 30 koji je na podu.

Nije ovo ništa novo u barovima u Francuskoj. Česte su ovo slike u Parizu i Marseilleu gdje se kao otirači na ulazima koriste dresovi velikih rivalskih kluba.

Messiju sigurno ovako nešto neće smetati. On je ipak prvak svijeta i ništa mu ne može pokvariti dane najveće sreće u fudbalskoj karijeri.

Samo jedan trofej Messi nije osvojio, a još ima priliku da to učini

Lionel Messi je s Argentinom osvojio Svjetsko prvenstvo i to je na neki način bila kruna njegove karijere, mada još uvijek najbolji svih vremena nije osvojio sve.

Messi je napokon postao svjetski prvak s Argentinom i obično kažemo da je to bio jedini trofej koji mu je nedostajao.

No, uzmemo li u obzir sve trofeje koje je mogao da osvoji igrajući za svoje klubove i reprezentaciju, došlo se do zaključka da samo jedan nije osvojio, a radi se o Kupu Francuske.

S PSG-om je bio prvak Francuske, osvojio je i Superkup te zemlje, ali i dalje nedostaje Kup. Prošle sezone Parižani su ispali u osmini finala od Nice na penale.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Naravno, to je najmanje važno takmičenje za Messija, ali ako već pišemo o svim trofejima, onda treba reći da je to jedini koji Messiju nedostaje u karijeri, a odnosi se na takmičenja u kojima je - jasno - nastupao.

S Argentinom je osvajao Svjetsko prvenstvo i Copa Americu, Ligu prvaka četiri puta s Barcelonom, te tri puta Superkup Evrope, kao i tri puta Svjetsko klupsko prvenstvo. Ima čak 10 titula španskog prvaka. Što se tiče Kupa kralja, osvajao ga je sedam puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti