Argentinci po novog selektora idu u Španiju?
Foto: EPA

Traži se zamjena za Bauzu

Argentinci po novog selektora idu u Španiju?

Fudbalski savez Argentine u potrazi je za novim selektorom nakon što je smijenjen Edgardo Bauza. 

Bauza je na klupi reprezentacije Argentine izdržao samo osam utakmica i ostat će upamćen kao jedan od najneuspješnijih selektora 'gaučosa'.

Argentina će novog selektora izabrati do sljedeće kvalifikacijske utakmice protiv Urugvaja koja se igra 31. augusta, a u tamošnjim medijima već se špekuliše o tome ko bi mogao zamijeniti Bauzu. Kao najozbiljniji kandidati se spominju trener Seville Jorge Sampaoli i Diego Simeone iz Atletica. 

Inače, Argentina se nakon nedavnog poraza od Bolivije nalazi na petom mjestu južnoameričkih kvalifikacija i plasman u Rusiju joj je upitan. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi